Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2023. 12. 17. Híreink

Advent 3. vasárnapja

Keresztelő
Az elmúlt héten megkereszteltük Pohánka Villő kis testvérünket, valamint felnőtt keresztségben és konfirmációiban részesült Hanvayné Cifferi Tímea testvérünk. Isten áldása kísérje őket szeretteikkel együtt!

Alkalmaink
– Hétfőn 18:00-tól a Női kör tartja karácsonyi alkalmát az új gyülekezeti teremben.
– Kedden 10 órakor lesz a keddi Bibliaóra karácsonyi alkalma, 17 órától konfirmációi előkészítő.
– Szerdán 18 órakor zárul az Ádventi fények című idei zenés adventi sorozatunk a tanácsteremben. Ezt követően 19 órától kerül sor az idei munkatársi karácsonyra, melyre nagy szeretettel hívjuk és várjuk a gyülekezetünkben szolgálatot végző minden munkatársunkat!
– 24-én délelőtt a gyermekek ismét „angyalkázásra” indulnak idős testvéreinket meglátogatván. Találkozó 9-kor a templomnál.
– Ünnepi istentiszteleteinket a szokott rendben tartjuk: ezek rendjét megtaláljuk a karácsonyi hírlevélben, a hirdetőtáblákon, a honlapon ill. Facebook-oldalunkon. Karácsony első napján a 10.30-as istentisztelettel párhuzamosan gyermek-istentisztelet, karácsony másnapján örömzenélés lesz. Aki énekesként vagy hangszeresként csatlakozna, kérjük, előre jelentkezzen Bence Gábor kántorunknál.
– Már most jegyezzék elő a testvérek közelgő gyülekezeti hétvégénket, amit ezúttal február 16–18-ig tartunk Balatonszárszón. További részletek később.

Egyéb
Felhívjuk a figyelmet a Márton ládája ételdobozra, melybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba. Gondoljunk rászoruló testvéreinkre ezekben az egyre nehezebb időkben. Aki utalni szeretne erre a kiemelten fontos célra, kérjük, írja a közleménybe: Márton ládája. Köszönjük!

Iratterjesztés
Szeretettel ajánljuk karácsonyi hírlevelünket, az Ev. Életet, a Credo folyóiratot, a bibliaolvasó Útmutatót, és egyéb kiadványainkat.

Adományok
A múlt vasárnapi perselypénz Farkasréten 14 500,- Ft, Kelenföldön az adventi sorozattal együtt 84 110,- Ft volt.
Mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk.
Fontos emlékeznünk arra, hogy lelkészeink, munkatársaink fizetését, és az összes egyéb kiadást (villany-, gázszámla stb.) adományainkból tudjuk fizetni. Emiatt is hívjuk fel a figyelmet az idei esztendő egyházfenntartói járulék befizetésének lehetőségére is.
Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Építsetek utat a pusztában az Úrnak! … az Úr jön hatalommal.” (Ézs 40,3.10)