Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

Zenészeink

Dr. Bence Gábor karvezető–kántor

Végzettség:
Kántori oklevél (Fót, 1979)
Középiskolai énektanár és karvezető (Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola, 1985)
DLA doktori fokozat – egyházzene (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, 2007)

1980 óta karvezető–kántor a Budapest-Kelenföldi Ev. Egyházközségben, 1999 óta a fóti Kántorképző Intézet vezetője, 1994–2019-ig a Deák Téri Evangélikus Gimnázium ének-zenetanára. Az „Evangélikus istentisztelet – Gyülekezeti liturgikus könyv” (2007) szerkesztője, a Fővárosi Protestáns Kántorátus alapítója.

 

Németh Sándor orgonista–kántor

Tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének-zene tanár és karvezetés szakon, valamint a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola orgona szakán végezte. Jelenleg a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium énektanára és a Budapesti Ward Mária Zeneművészeti Szakközépiskola korrepetítora.
2018-tól helyettesként szolgált Kelenföldön, 2020-tól a gyülekezet megválasztott orgonista-kántora.


Pap Kinga Marjatta, a Fővárosi Protestáns Kántorátus vezetője

Zenei tanulmányait a fóti Kántorképző Intézetben és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Zenei Intézetében végezte. Kórusimprovizációs együttesekben és a Nemzeti Színházban is dolgozott énekesként. A kántorképző nyári tanfolyamainak tanára, a Laulujoutsen finn nyelvű nőikar alapító karnagya.

Jelenleg az Evangélikus Hittudományi Egyetem doktoranduszhallgatója, kutatási témája az énekválasztás motivációi a XX. század és korunk evangélikus énekeskönyveiben.