Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2023. 12. 10. Híreink

Advent 2. vasárnapja

Alkalmaink
– Hétfőn 18:30-tól a FÉK adventi alkalma lesz az új gyülekezeti teremben, melyen Prof. Dr. Perczel András akadémikus Pillantás a mikrokozmosz mélyére címmel tart előadást. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk.
– Kedden 10 órakor bibliaóra, 17 órától konfirmációi előkészítő, 18 órától a Kelenföld 100 megbeszélés a tárgyalóban, 19.30-tól senior kör ugyanitt. A jelölőbizottság 19 órától tartja megbeszélését a régi gyülekezeti teremben, 20 órától pedig apakör ugyanitt.
– Szerdán 18 órakor folytatódik Ádventi fények címmel idei zenés adventi sorozatunk a tanácsteremben. További részletek a hirdetőtáblákon, ill. szórólapokon az iratterjesztésben.
– Pénteken 16:30-tól bibliakuckó lesz.
– Jövő vasárnap a 10.30-as istentisztelet keretében tartjuk a gyermekek karácsonyváró műsorát, este 6-kor lesz a polgári év utolsó vesperája. Zsoltározó alkalmat legközelebb január 7-én tartunk.
– Farkasréten advent 4. vasárnapján, szenteste napján 14 órakor tartunk istentiszteletet.
– Már most jegyezzék elő a testvérek közelgő gyülekezeti hétvégénket, amit ezúttal február 16–18-ig tartunk Balatonszárszón. További részletek később.

Egyéb
– Felhívjuk a figyelmet a Márton ládája ételdobozra, melybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba. Folyamatosan zajlik az adventi láda-kalendárium, amelyben minden napot egy-egy gyülekezeti tagunk „örökbe fogadott” és gondoskodik a láda töltéséről.
Gondoljunk rászoruló testvéreinkre ezekben az egyre nehezebb időkben.
Aki utalni szeretne erre a kiemelten fontos célra, kérjük, írja a közleménybe: Márton ládája. Köszönjük!
– Ma az esti istentisztelet végéig várjuk a jelöléseket a különböző tisztségekre. (A tisztségek részletes leírását szintén kihelyeztük, illetve kiküldtük.) Ajánlásaikat az iratterjesztésnél található, illetve kiküldött ajánlószelvényeket kitöltve, és a dobozba helyezve tehetik meg. A jelölőbizottság tagjainál személyesen is tehetünk jelölést. Gyülekezetünkben 2024. február 11-én lesz a választó közgyűlés. Hordozzuk imádságban gyülekezetünk és egyházunk megújulását!

Iratterjesztés
Szeretettel ajánljuk karácsonyi hírlevelünket, melyben többek között megtaláljuk az ünnepi istentiszteleti beosztást. Ajánljuk továbbá az Ev. Életet, a Credo folyóiratot és egyéb kiadványainkat.

Adományok
A múlt vasárnapi perselypénz Farkasréten 16 000.- Ft, Kelenföldön 76 875.- Ft volt.
Mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk.
Felhívjuk a figyelmet az idei esztendő egyházfenntartói járulék befizetésének lehetőségére is.
Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Egyenesedjetek fel, és emeljétek fel a fejeteket, mert közeledik a megváltásotok.” (Lk 21,28)