Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2023. 12. 03. Híreink

Advent 1. vasárnapja

Alkalmaink
– Ma a fél 11-es istentiszteleten mutatkoznak be konfirmandusaink. Adventi jótékonysági vásárra is hívjuk a testvéreket az új gyülekezeti terembe, melynek bevételével ezúttal is a kenyai Boáz tanulmányait támogatjuk a Fikisha utcamissziós szervezeten keresztül.
– Hétfőn 18.30-kor H(étfői)IFI, egyetemisták biliaórája lesz az új gyülekezeti teremben.
– Kedden 10 órakor bibliaóra, 17 órától konfirmációi előkészítő, 14 órától esperesi vizitáció, 18 órakor presbiteri ülés lesz.
– Szerdán 18 órakor kezdődik Ádventi fények címmel idei zenés ádventi sorozatunk a tanácsteremben. További részletek a hirdetőtáblákon, ill. szórólapokon az iratterjesztésben. 19 órától XY-kör lesz a fiatal felnőttek számára.
– Pénteken 16:30-tól bibliakuckó, 18 órától kisifi, 19 órától középkör lesz.
– Szombaton 11 órától svéd istentisztelet lesz.
– Már most jegyezzék elő a testvérek „tavaszi” gyülekezeti hétvégénket, amit ezúttal február 16–18-án tartunk Balatonszárszón. További részletek később.

Egyéb
– Felhívjuk a figyelmet a Márton ládája ételdobozra, melybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.
Örömmel hirdetjük, hogy Szikra Benedek hatodévesünk ötletére elindult az adventi láda-kalendárium akció, minden napot „örökbe fogadott” egy-egy testvérünk és gondoskodik a láda töltéséről.
Gondoljunk rászoruló testvéreinkre ezekben az egyre nehezebb időkben. Aki utalni szeretne erre a kiemelten fontos célra, kérjük írja be a közleménybe: Márton ládája. Köszönjük!
– December 10-ig, jövő vasárnap az esti istentisztelet végéig várjuk a jelöléseket a különböző tisztségekre. Ajánlásaikat az iratterjesztésnél található, illetve a gyülekezeti listán kiküldött ajánlószelvényeket kitöltve, és a kihelyezett dobozba helyezve tehetik meg. A tisztségek részletes leírását szintén kihelyeztük, illetve kiküldtük. Egyházunk hatévenkénti általános tisztújítása keretében gyülekezetünkben 2024. február 11-én lesz a választó közgyűlés. Hordozzuk imádságban gyülekezetünk és egyházunk megújulását!

Iratterjesztés
Szeretettel ajánljuk Hírlevelünk frissen megjelent adventi számát, az Ev. Életet és egyéb kiadványainkat.

Adományok
A múlt vasárnapi perselypénz Farkasréten 12 040,- Ft, Kelenföldön pedig 59 700,- Ft volt.
Mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk.
Felhívjuk a figyelmet az idei esztendő egyházfenntartói járulék befizetésének lehetőségére is.
Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Királyod érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas!” (Zak 9,9b)