Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2023. 08. 20. Híreink

Szentháromság ünnepe utáni 11. vasárnap

Új lelkészi munkatárs
Örömmel hirdetjük, hogy augusztus 15-től dr. Sárik Eszter testvérünk került hozzánk félállásban gyülekezeti munkatársként. Lelkészavatására előreláthatólag októberben kerül majd sor, melyet követően beosztott lelkészként folytatja szolgálatát közöttünk. Isten hozta Esztert! A következő igével kívánjuk kelenföldi szolgálatára és családjára Megváltónk további gazdag áldását és vezetését: A rád bízott drága kincset őrizd meg a bennünk lakozó Szentlélek által (2Tim 1,14).

Keresztelő
Az elmúlt héten megkereszteltük Czikora-Virji Dániel kistestvérünket. Isten áldása kísérje őt szeretteivel együtt!

Esketés
Tegnap fogadtak egymásnak újra örök hűséget házasságuk 50. évfordulója alkalmából Nosz János és Tóth Anna testvéreink. A házasságot szerző Teremtő Isten őrizze és áldja továbbra is őket közös életútjukon.

Egyéb
A mai nemzeti ünnep alkalmából az istentisztelet végén elénekeljük nemzeti imádságunkat, a Himnuszt.

Alkalmaink
Szeptember 3-án, 9.30-kor tanévnyitó családi istentiszteletet tartunk.

Iratterjesztés
Szeretettel ajánljuk nyári hírlevelünket, az Evangélikus Élet és a Credo folyóirat legfrissebb számait, valamint egyéb kiadványainkat.

Adományok
A múlt vasárnapi perselypénz Farkasréten 12.295,- Ft, Kelenföldön pedig 63.065,- Ft volt. Mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk. Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Isten a gőgösöknek ellenáll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ad.” (1Pt 5,5)