Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

Közlemény a templom várható újranyitásáról

Szeretett gyülekezet!

Örömmel tájékoztatjuk a gyülekezetet, hogy a járványhelyzet pozitív változásainak köszönhetően tervezzük és szervezzük templomunk újranyitását, az istentiszteletek megtartását. Elkötelezettek vagyunk az óvatos nyitás mellett, védve ezzel gyülekezetünk tagjait, ezért kérjük a testvérek türelmét. 

Terveink szerint, ha a budapesti helyzet megengedi, június 7-től tartanánk újra istentiszteleteket a szokott időpontokban Kelenföldön és Farkasréten, egyelőre minimális közös énekléssel, úrvacsoraosztás nélkül. Addig az előző hetekhez hasonlóan online istentiszteleteken lehetünk együtt. Emellett munkatársaink segítségével orvosok bevonásával elkészítjük a püspöki tanács által előírt védekezési szabályzatot, mely segíti majd a biztonságos együttlétet a templomtérben.

Kérjük a gyülekezet megértését és támogató szeretetét továbbra is, hogy a kibővített elnökséggel és a lelkészekkel egyeztetett döntésünket elfogadva imádkozzunk mindazokért, akik a betegágyak mellett és az élet számos területén helytállnak ezekben a nehéz időkben. Isten óvjon mindenkit, és az Ő áldása kísérje egyházunk, gyülekezetünk életét! 

Erős vár a mi Istenünk!

Dr. Gáncs Tamás igazgatólelkész és Szepesfalvy Ákos felügyelő

2020. május 20.