Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2016. május 8. Hirdetés

2016. május 8. Húsvét ü. u. 6. v.

1. Keresztelés
– Az elmúlt héten megkereszteltük László-Pitzer Laura Anna és Aurél Mihály kistestvéreinket. Isten áldása kísérje megkeresztelt kistestvéreinket és szeretteit!
2. Temetés
– A feltámadás reménységével búcsúztunk el Dr. Lugosy Györgyné szül.: Dobos Etelka (†97) testvérünktől. (Megemlékezés: 8.00). Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él (Jn 11,25).
3. Alkalmaink
– Hétközi alkalmaink szokott rendben lesznek megtartva.
– Holnap este 19 órakor tartja a férfiklub (FÉK) következő alkalmát, melyen Dr. Bácskai Károly teológiai tanár tart bevezető előadást János evangéliumának prológusáról. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk!
– Kedden 10 órakor Kismama-kör, olvasnivaló az iratterjesztési asztalon, 16.45 órától a konfirmandusoknak alkalom a gyülekezeti teremben.
– Szerdán 16.45 órakor Bibliaiskola ugyancsak a gyülekezeti teremben.
– Pénteken 16 órától a Kisifi lesz a gyülekezeti teremben, 18 órától a keresztyén orvosok összejövetele az irodában
– Kivételesen a Középkör nem jövő pénteken, a hónap második péntekén, hanem egy héttel később május 20-án lesz 19 órától. Témánk: János harmadik levele
– Május 14-én szombaton 16 órától a Reményi kórus ad koncertet templomunkban
– Pünkösd ünnepén szokott rendben lesznek megtartva istentiszteleteink. A vasárnapi 10.30-as istentisztelettel párhuzamosan gyermek-istentisztelet is lesz a gyülekezeti teremben. Érkezés-kezdés a templomban.
– Pünkösdhétfőn 8 órakor, 10.30-kor, Farkasréten pedig 9 órakor tartunk istentiszteletet. Ezen a délelőttön reggel 9.30-ra várjuk Bocsaki úti templomunk karzatára mindazokat, akik a pünkösdhétfői 10-30-as istentisztelet örömzenéléséhez szívesen csatlakoznának.
– Nyári napközis táborunkat június 20–24. között tartjuk. Jelentkezési határidő: június 5. A jelentkezési ív megtalálható az iratterjesztési asztalon, de lehet a hivatalon keresztül, vagy e-mailben is jelentkezni: kelenfold@lutheran.hu címen.
4. Iratterjesztés
– Szeretettel ajánljuk az Evangélikus Élet legfrissebb krónikaszámát és egyéb kiadványainkat. (címlapon a kelenföldi templomkertről olvashatunk)
5. Egyéb
– Idén is felhívjuk adózó testvéreink figyelmét a 2×1%-ra. Gondoljunk evangélikus egyházunkra és gyülekezetünk Templomépítő Alapítványára! A technikai számokat elvihető szórólapon megtaláljuk az iratterjesztési asztalon (mindkét szám a színes szórólapon van!).
6. Offertórium
– Köszönetet mondunk a múlt vasárnapi offertóriumért, amely Farkasréten 14.560,- Ft, Kelenföldön pedig 44.560,- Ft volt. A templomkertes ünnepünkön az ebédekből befolyó adomány közel 45.000 Ft lett, amin egy keltetőgépet vehetett a Bátonterenye-Szupataki gyülekezet, akik hálásan köszönik az adakozók segítségét. A mai vasárnapi offertóriuma gyülekezetünk céljait szolgálja. A jókedvű adakozót szereti az Isten! (2Kor 9,7)

A hét igéje: Krisztus mondja: Ha felemeltetem a földről, magamhoz vonzok mindeneket. (Jn 12,32)