Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2016. április 24. Hirdetés

2016. április 24. Húsvét ü. u. 4. v.

1. Temetés
Elkísértük utolsó földi útjára Borhi Rezső (†84) testvérünket (megeml. 10.30 óra).
Gyülekezetünk hűséges tagja, Dr. Lugosi Györgyné, Etelka néni búcsúztatása kedden, április 26-án, 10.30 órakor lesz templomunkban. „Boldogok a halottak, akik az Úrban haltak meg”.
2. Keresztelés
A tegnapi napon megkereszteltük Ürögi Léna, Lelkes Máté és Komáromi Péter testvéreinket. Isten áldása kísérje őket és családjukat.
3. Alkalmaink
– Hétközi alkalmaink szokott rendben lesznek megtartva.
– Kedden 17 órakor konfirmációi oktatás a gyülekezeti teremben. Utána 18 órától a konfirmandus-szülők megbeszélése ugyancsak a gyülekezeti teremben.
– Szerdán 16.45 órakor Bibliaiskola a gyülekezeti teremben. Szerdán 18 órától egyházmegyei közgyűlés lesz a budavári gyülekezet tanácstermében
– Pénteken 16 órától a Kisifi összejövetele lesz a gyülekezeti teremben. 18.30-tól az Istentiszteleti felolvasók (IFA) alkalma az irodában.
– Jövő vasárnap gyülekeztünk ad helyet az országos rendezésű 3. templomkert családi piknik és piac-nak. Ahogy hirdettük, Kelenföldön csak egy istentiszteletet tartunk, ami kivételesen 10.00(!) órakor kezdődik templomunkban. Igét hirdet Fabiny Tamás püspök úr. A nap fővédnökei: Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere és Krámer György a MEE országos irodájának igazgatója, védnöke pedig Király Nóra alpolgármester (szórólap az iratterjesztési asztalon) . Farkasréten 9 órakor tartunk istentiszteletet a szokott rendben.
– Két hét múlva, május 7-én, szombaton 17 órakor lesz 11 konfirmandusunk beszámolója a tanácsteremben. Vasárnap, május 8-án pedig a 10.30-as istentiszteleten a konfirmáció. Szeretettel hívjuk a jubiláló Testvéreket is, akik 1956-ban, 1966-ban, 1991-ben vagy 2006-ban konfirmálkodtak templomunkban, hogy egy-egy megerősítő áldásban részesülhessenek. A presbiter testvéreket szokott módon kérjük, hogy vasárnap 10.20-ra az irodánál gyülekezzenek.
4. Iratterjesztés
– Szeretettel ajánljuk az Evangélikus Élet legfrissebb krónikaszámát és egyéb kiadványainkat.
5. Egyéb
– rövid beszámoló a képviselő-testületi gyűlésről
– Idén is felhívjuk adózó testvéreink figyelmét a 2×1%-ra. Gondoljunk evangélikus egyházunkra és gyülekezetünk Templomépítő Alapítványára! A technikai számokat elvihető szórólapon megtaláljuk az iratterjesztési asztalon (mindkét szám a színes szórólapon van!).
6. Offertórium
– Köszönetet mondunk a múlt vasárnapi offertóriumért, mely Farkasréten 11.550,- Ft, Kelenföldön pedig 38.135,- Ft volt. A mai vasárnapi országosan elrendelt offertóriumot az egyház zenei szolgálatára gyűjtjük és továbbítjuk. A jókedvű adakozót szereti az Isten! (2Kor 9,7)

A hét igéje: Énekeljetek az Úrnak új éneket, mert csodákat tett. (Zsolt 98,1)