Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2015. november 29. Hirdetés

2015. november 29. Ádvent 1. v.

1. Keresztelés
– Az elmúlt héten megkereszteltük Baranyai Erik és Bence Ábel kistestvéreinket. Isten áldása kísérje megkeresztelt testvéreinket és szeretteiket!
2. Temetés
– Az elmúlt héten kísértük utolsó földi útjára Veperdi Ernőné szül.: Káden Magdolna (†87) testvérünket. A záró imádságban (10.30-kor) emlékezünk meg róla, valamint a 25 évvel ezelőtt elhunyt, egykor ugyancsak gyülekezetünk hűséges tagjáról, Galli Istvánról (†) is. Boldogok a halottak, akik az Úrban haltak meg!
3. Alkalmaink
– A fél 11-es istentiszteletet követően Kirchenkaffeet és ádventi jótékonysági vásárt tartunk a tanácsteremben. Előbbit a Hírlevél szerkesztősége, utóbbit az ifik szervezik.
– Ma du. 16 órától a Páros-kör ádventi összejövetele lesz a gyülekezeti teremben, 19.30 órakor pedig a kerületi ökumenikus lelkésztalálkozóra kerül sor ugyanitt.
– Holnap délelőtt 10 órakor bibliaóra lesz a gyülekezeti teremben.
– Kedden 17 órakor konfirmációi oktatás lesz a gyülekezeti teremben, utána 18 órától pedig a konfirmandus szülők megbeszélésére kerül sor ugyanitt.
– Szerdán 18 órakor kezdődik három részes, zenés Ádventi sorozatunk a templomban Mennyből az angyalok címmel. Első alkalmunkon Bedecs Réka hirdeti közöttünk Isten igéjét. Közreműködik trombitán: Babics Péter. A sorozat offertóriumát a gyermekek karácsonyára hirdetjük meg.
– Szerdán 19 órától nagyifi lesz a gyülekezeti teremben
– Csütörtökön 19 órától imaközösséget tartunk a gyülekezeti teremben.
– Pénteken 16 órától a kisifjúság alkalma lesz a gyülekezeti teremben, este 18.30 órától pedig az istentiszteleti felolvasók (IFA) következő bibliaórája a lelkészi hivatalban. Erre azon testvéreinket hívjuk és várjuk, akik szívesen olvasnának igét vagy imádságot a decemberi 10.30-as istentiszteletek valamelyikén.
– Szintén pénteken a lakásifi (korábbi nevén szeniorifi) tartja ádventi alkalmát
– Jövő vasárnap családi istentiszteletet is tartunk fél 10-től, ami után ádventi vásárunk második alkalma lesz a gyülekezeti(!) teremben
– Jövő vasárnap 15 órától, svéd nyelvű istentisztelet lesz templomunkban
4. Egyéb
– A mai (10.30-as) úrvacsoraosztást az idei konfirmandusaink megáldásával kezdjük. Hordozzuk őket imádságban!
5. Iratterjesztés
– A testvérek figyelmébe ajánljuk az Evangélikus Élet legfrissebb számát, egyéb kiadványainkat, a 2016-os évi Bibliaolvasó Útmutatót valamint 2016-os évi gyülekezeti falinaptárunkat (A3-as méretben), mely 990 Ft-os áron kapható.
6. Offertórium
– Az elmúlt vasárnapi offertórium Farkasréten 12.450,- Ft, Kelenföldön pedig múlt szombati temetéssel együtt 58.770,- Ft volt. A mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk. A jókedvű adakozót szereti az Isten! (2Kor 9,7)

A hét igéje: Királyod érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas. (Zak 9,9)