Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2015. november 22. Hirdetés

2015. november 22. Szentháromság ü. u. u. v.

1. Temetés
– November első hetében kísértük utolsó földi útjára Tárnokiné Andrejkovich Mária Magdolna (†93) és Tárnoki József (†95) testvéreinket. A héten Székesfehérváron búcsúztatták Csapó Lászlóné (†69) testvérünket. (Megemlékezés 10.30-kor) Boldogok a halottak, akik az Úrban haltak meg!
2. Alkalmaink
– Ma este a vesperán Mert az Isten országa közöttetek van! (Lk 17,21) címmel lesz Balicza Iván lelkész igehirdetés-sorozatának záró alkalma.
– Holnap délelőtt 10 órakor bibliaóra lesz a gyülekezeti teremben.
– Kedden 17 órakor konfirmációi oktatás lesz a gyülekezeti teremben, 18 órától pedig presbiteri ülés a tanácsteremben.
– Szerdán 16.45 órakor Bibliaiskola a gyülekezeti teremben.
– Pénteken 16 órától a kisifjúság alkalma lesz a gyülekezeti teremben.
– Jövő szombaton, november 28-án, ádventi kézműves délutánt tartunk a gyülekezeti teremben 16 órai kezdettel. 18 órától finn nyelvű istentisztelet lesz a tanácsteremben Joób Máté szolgálatával.
– Jövő vasárnap, ádvent első vasárnapján, az új egyházi év nyitányán, a délelőtt fél 11-es istentiszteleten bemutatkoznak konfirmandusaink. Az istentiszteletet követően pedig Kirchenkaffeet és ádventi jótékonysági vásárt tartunk a tanácsteremben. Előbbit a Hírlevél szerkesztőség, utóbbit az ifik szervezik. A vásáron bolhapiac is lesz. Aki erre bármilyen tárgyat fel tud ajánlani, kérem, jelezze nekünk a lelkészi hivatalon keresztül.
3. Egyéb
– keresztelős család köszöntése
– a tegnapi napon összegyűlt a tanácsteremben a „Kendeh-Botta ifjúság”. Az alkalmon az áhítat után, beszélgetés volt a tervezendő Botta István életéről és szolgálatáról szóló könyvről, annak tartalmáról, Thurnay Béla, a tervezett könyv szerkesztője koordinálásával. A könyv költségeire gyűjtést is meghirdettünk. A mai napon, a 8-kor és fél 11-kor kezdődő kelenföldi istentiszteleteken az ifjúság lelkes tagja Rezessy Miklós hirdette/hirdeti Isten igéjét közöttünk. Legyen Isten áldása az ő szolgálatán, és az ifjúság minden egyes tagjának életén!
– szomorú szívvel, de a feltámadásba vetett hit reménységével hirdetjük, hogy a héten hazatért Teremtőjéhez Dr. Tróznay Tibor (†68) hűséges gyülekezeti tagunk. Temetésének időpontjáról később tudunk tájékoztatást adni.
4. Iratterjesztés
– A testvérek figyelmébe ajánljuk az Evangélikus Élet legfrissebb számát és egyéb kiadványainkat. (Megjelent a 2016-os évi Bibliaolvasó Útmutató!!!)
5. Offertórium
– Az elmúlt vasárnapi offertórium Farkasréten 13.660,- Ft, Kelenföldön pedig 51.855,- Ft volt. A mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk. A jókedvű adakozót szereti az Isten! (2Kor 9,7)

A hét igéje: Legyen derekatok felövezve, és lámpásotok meggyújtva. (Lk 12,35)