Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2013. november 24. Hirdetés

2013. november 24. Szth. ünnepe u. u. vasárnap

1. Temetés:

– Az elmúlt héten búcsúztunk el Petrovics Lajos (†93) testvérünktől. (Megemlékezés fél 11-kor). Boldogok a halottak, akik az Úrban haltak meg!

2. Alkalmaink:

– Heti alkalmaink a szokott rendben lesznek megtartva – részletek megtalálhatóak a hirdetőtáblákon és honlapunkon
– Szomorúan tudatjuk, hogy életének 96. életévében elhunyt Uzoni Lásznóné sz: Koltay Ilona testvérünk. Hűséges tagja volt gyülekezetünknek, gyermekbibliakört vezetett és 10 évig irodavezetőként is dolgozott. November 29-én, pénteken délután 17:00 órakor lesz a búcsúztatója itt a templomunkban.
– Ezt követően 18.30 órakor lesz az istentiszteleti felolvasók alkalma (IFA) az irodában, melyre azon testvéreinket hívjuk és várjuk, akik egyszer-egyszer szívesen olvasnának igét vagy imádságot a 10.30-as istentiszteleten.
– Szombaton, november 30-án, délután 16 órától ádventi kézműves délutánt tartunk a gyülekezet gyermekeinek az alagsori termekben.
– Jövő vasárnap 9.30-tól ádventi családi istentiszteletet tartunk
– Szintén jövő vasárnap, december 1-én, délután 15 órakor Farkasréten ádventi találkozó lesz, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
– December 4-én este 18 órakor ádventi istentiszteletet tartunk. Részletek a hirdetőtáblán olvasható. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket.

3. Iratterjesztés:
– Az Evangélikus Élet legfrissebb számát, a 2014-es évi bibliaolvasó Útmutatót és egyéb kiadványainkat ajánljuk a testvérek figyelmébe.

4. Egyéb:
– Szeretettel ajánljuk a testvérek figyelmébe Olescher Tamás képzőművész: „Parabolák, tekercsképek és oltárok” című kiállítását és a kihelyezett vendégkönyvet, mely november 28-ig még megtekinthető tanácstermünkben.
– A Túróczy-hagyaték Alapítvány kuratóriuma szeretettel hívja és várja a kelenföldi gyülekezet tagjait is, arra a ma délután 17 órakor kezdődő könyvbemutatóra a budavári gyülekezet kápolnájába, amelyen a Túróczy Zoltán prédikációiból összeállított új kötetet mutatják be, melynek címe: Időszerű szeretet. A könyvbemutató után 18 órakor istentisztelet lesz a templomban Ittzés János nyugalmazott püspök úr szolgálatával.

5. Offertórium:

– Az elmúlt hét offertóriuma, Fréten 9. 280,-Ft, a Bocskai úton 63.770,-Ft volt. A mai offertórium a gyülekezet céljait szolgálja. Isten áldása legyen az adományokon és az adakozókon egyaránt!

A hét igéje: „Legyen derekatok felövezve, és lámpásotok meggyújtva.”(Lk 12,35)