Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2013. november 3. Hirdetés

2013. november 3. Szth. ünnepe u. 23. vasárnap

1. Keresztelés:
Az elmúlt héten megkereszteltük Komjáthy Márton testvérünket. A Mindenható Isten őrizze őt szüleivel együtt!

2. Temetés: Az elmúlt héten búcsúztunk el Somkuti Gabriella (†84) testvérünktől. (Megemlékezés fél 11-kor). Boldogok a halottak, akik az Úrban haltak meg!

3. Alkalmaink:
– Szeretettel értesítjük arról a testvéreket, hogy urnatemetőnk fiatornyában elhelyezett urnafülkék áthelyezése megtörtént. Az áthelyezésre került urnák liturgikus keretek között történő megáldására, a mai vasárnapon, a 10.30-kor kezdődő istentiszteletünket követően kerül sor.
– Hétfő délután 5 órakor konfirmációi oktatás lesz a gyülekezeti teremben, utána pedig ¾ 6-tól szülői értekezletet tartunk a konfirmandus szülők számára
– Ugyancsak hétfőn, este 19.00-tól folytatódik a FIFA (Fiatal Felnőttek A.) önismereti sorozata, melynek témája: Agresszív indulataink.
– Kedden 18 órakor presbiteri ülés lesz.
– Szerdán 16.45 órakor bibliaiskola, melyen folytatjuk a Jelenések könyvének megismerését.
– Csütörtökön 19 órától imaóra lesz a gyülekezeti teremben.
– Pénteken 19 órától a Középkör tartja következő alkalmát, az idei tanévben témánk: Jakab levele
– Szombaton 16.30- tól szeretetetvendégség lesz a tanácsteremben. Vendégünk Dr. Fabiny Tamás püspök, aki Láthatóan evangélikus – az evangélikus stratégia missziói jellege címmel tart előadást. Az előadást követően kötetlen beszélgetésre is lehetőség nyílik előadónkkal, egyházkerületünk lelkészi vezetőjével.
– A Fraknó utcai szeretetszolgálat munkatársai kérik, hogy aki teheti, adományozzon a hajléktalanoknak férfi, nagy méretű téli ruhát, zoknit, cipőt, alsóneműt, de szívesen fogadnak takarókat, pokrócokat és ágynemű huzatot is. Kérik továbbá, hogy kis méretű női holmit, illetve nyári ruhákat most már ne vigyenek, mert nem tudják hol tárolni azokat. Bárminemű tartós élelmiszernek is nagyon örülnének.

4. Iratterjesztés:
– Az Evangélikus Élet legfrissebb számát, Csorba István Zenehíd című szonett-könyvét valamint Szeverényi János Nagyobb a szívünknél című igehirdetés-kötetét ajánljuk a testvérek figyelmébe.

5. Offertórium:
Az elmúlt heti offertórium, Fréten 13.175,-Ft, a Bocskai úton 38.065,-Ft volt. A mai vasárnap a perselypénz a Biblia terjesztését szolgálja. Isten áldása legyen az adományokon és az adakozókon egyaránt!

A hét igéje: „Íme, most van a kegyelem ideje! Íme, most van az üdvösség napja!”(2 Kor 6,2)