Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2013. október 27. Hirdetés

2013. október 27. Szth. ünnepe u. 22. vasárnap

1. Keresztelés:
Az elmúlt héten megkereszteltük Kalocsa Bence Mátyás kistestvérünket. A Mindenható Isten őrizze őt szüleivel együtt!

2. Esketés:
Az elmúlt héten fogadtak egymásnak örök hűséget Győry Attila és Zelencsuk Timea, valamint Szigeti Márton és Kerekes Boglárka. Isten áldása kísérje őket a közös életúton!

3. Alkalmaink:
– A szokott rendben lesznek megtartva.
– Csütörtökön, október 31-én, este 6 órakor közös reformációi istentiszteletet tartunk református testvéreinkkel a Külső-Kelenföldi református templomban. Hívjuk és várjuk a testvéreket a közös ünnepre.
– Pénteken, november 1-én, délután 4 órakor megemlékező istentiszteletet tartunk Farkasréten. Várjuk azokat a testvéreket, akik ebben az esztendőben búcsúztak el valamely szerettüktől.
– A hosszú hétvégére való tekintettel a szeretetvendégség nem november 2-án, a hó első szombatján, hanem egy héttel később, november 9-én 16.30-kor lesz a tanácsteremben. Vendégünk Dr. Fabiny Tamás püspök úr lesz.
– Jövő vasárnap 9.30-kor családi istentisztelet lesz
– Jövő vasárnap a 10.30-kor kezdődő istentiszteleten iktatjuk be az október 20.ai közgyűlés által megválasztott tisztségviselőinket: Szepesfalvy Ákost, Dr. Harmati Béla Lászlót és Dr. Benyó Imrét. Isten áldása kísérje szolgálatukat!
– Szeretettel értesítjük arról a testvéreket, hogy urnatemetőnk fiatornyában elhelyezett urnafülkék áthelyezése megtörtént. Az áthelyezésre került urnák liturgikus keretek között történő megáldására jövő vasárnap, a 10.30-kor kezdődő istentiszteletünket követően kerül sor.
– A Fraknó utcai szeretetszolgálat munkatársai kérik, hogy aki teheti, adományozzon a hajléktalanoknak férfi, nagy méretű téli ruhát, zoknit, cipőt, alsóneműt, de szívesen fogadnak takarókat, pokrócokat és ágynemű huzatot is. Kérik továbbá, hogy kis méretű női holmit, illetve nyári ruhákat most már ne vigyenek, mert nem tudják hol tárolni azokat. Bárminemű tartós élelmiszernek is nagyon örülnének.

4. Iratterjesztés:
– Az Evangélikus Élet legfrissebb számát ajánljuk a testvérek figyelmébe.

5. Offertórium:
Az elmúlt heti offertórium, Fréten 13.725,-Ft, a Bocskai úton 27.920,-Ft volt. A mai vasárnap a perselypénz a Biblia terjesztését szolgálja. Isten áldása legyen az adományokon és az adakozókon egyaránt!

A hét igéje: „Nálad van a bocsánat, ezért félnek téged.” (Zsolt 130,4)