Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2013. szeptember 22. Hirdetés

2013. szeptember 22. Szentháromság ünnepe u. 17. vasárnap

1. Temetés: Az elmúlt héten búcsúztunk el Veréb Ignácné sz: Hannusz Gizelle (†87) testvérünktől és megemlékezünk a két éve elhunyt Draskóczy Mihály testvérünkről is, valamint arról a fiatalemberről, aki szerelmi bánat miatt önkezével vetett véget életének. (Megemlékezés fél 11-kor). Boldogok a halottak, akik az Úrban haltak meg!

2. Keresztelő: A tegnap megkereszteltük templomunkban Gombos András kistestvérünket. Isten áldása kísérje őt szüleivel együtt.

3. Esküvő: A tegnapi napon fogadtak egymásnak hűséget Gombos Attila és Varga Tímea, valamint Juhász Attila és Zsámboki Erzsébet testvéreink. Isten áldása kísérje őket közös életútjukon.

4. Alkalmaink:
– Holnap délelőtt 10 órakor bibliaóra lesz a gyülekezeti teremben.
– Hétfő délután 5 órakor konfirmációi oktatás lesz a gyülekezeti teremben. Várjuk a 12 évnél idősebb gyermekeket a konfirmációi órára.
– Kedden 20.30-kor lesz az Apakör tanévnyitó alkalma a gyülekezeti teremben
– Szerdán 16.45 órakor bibliaiskola, melyen folytatjuk a Jelenések könyvének megismerését.
– Csütörtökön 17 órától kisifjúsági, 18 órától nagyifjúsági, 19.30-tól szeniorifjúsági óra lesz a gyülekezeti teremben.
– Pénteken, 16.15-kor hittanóra lesz a gyülekezeti teremben.

– A Magyarországi Evangélikus Egyház Bírósága 2013. július hó 30. napján meghozott ítéletével a 2013. június 30.-án megtartott felügyelő-, másodfelügyelő- és jegyzőválasztás eredményét teljes mértékben megsemmisítette és az egyházközséget új eljárás lefolytatására utasította. A bíróság ítéletében foglaltaknak, valamint Egyházunk törvényi rendelkezéseinek elegét téve az új választás megtartásának előkészületei megtörténtek. A megismételt választási eljárás keretében a Kedves Testvérek ismételten leadhatják ajánlásaikat a Templom iratterjesztésénél, valamint – a korábbi gyakorlattól eltérően – a Farkasréti Templomban is kihelyezett gyűjtődobozokban. A gyűjtődoboz mellett nagyobb számban találhatók ajánlószelvények. A választásról további információkat a kijáratnál elhelyezett választási hirdetményben olvashatnak.

5. Iratterjesztés:
– Az Evangélikus Élet és a Credo evangélikus folyóirat legfrissebb számát és egyéb kiadványainkat ajánljuk a testvérek figyelmébe.

6. Egyéb:
– Október 20-án lesz az idei Reformációi Gála, melyre jegyek – 500,- Ft/fős áron rendelhetők a lelkészi hivatalon keresztül.

7. Offertórium:
¬- A múlt vasárnap offertóriuma Fréten 12.320,- Ft, a Bocskai úton pedig 40.270,-Ft volt. A mai offertórium gyülekezetünk megsegítését szolgálja. Isten áldása legyen az adományokon és az adakozókon egyaránt!

A mai ige így szól hozzánk: Az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk. (1Jn 5,4)