Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2013. augusztus 25. Hirdetés

2013. augusztus 25.             Szentháromság ünnepe u. 13. vasárnap

1. Temetés: Az elmúlt héten búcsúztunk el Landauer Imréné született Szankovics Erzsébet (†82) és Czeiter György (†85) testvéreinktől. (Megemlékezés fél 11-kor).

Az élet és halál Ura életének 87. esztendejében elszólította közülünk Szepesfalvy Richárd testvérünket, akinek temetése holnap, hétfőn du. 17 órakor lesz templomunkban. Boldogok a halottak, akik az Úrban haltak meg

2. Alkalmaink:

– Holnap délelőtt 10 órakor bibliaóra lesz a gyülekezeti teremben.

– Ma délután 15 órakor lesz megválasztott lelkészünk, Gáncs Tamás beiktatása. Kérjük a kedves asszonytestvéreket, hogy segítségükkel és süteménnyel járuljanak hozzá az iktatás utáni ünnepi fogadáshoz.

– Pénteken du. 18.30 órakor kezdődik az istentiszteleti felolvasók következő alkalma (IFA) irodánkban, melyre azon testvéreinket hívjuk és várjuk szeretettel, akik egyszer-egyszer szívesen olvasnának igét vagy imádságot a 10.30-as istentiszteleten.

– Gyülekezetünkben jövő vasárnap tartjuk a 9.30-órás családi ill. a 10.30-as istentiszteleteken a tanévnyitót. Hívjuk és várjuk a családokat, diákokat, az oktatókat és pedagógusokat!

– Szeptember 14-én, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is megrendezzük a Nyitott Templomok Éjszakáját, melynek mottója: Asszonyok, szentségek, imák. A részletes program olvasható a hirdetőtáblákon, a honlapon illetve az iratterjesztés asztaláról szórólapon elvihető.

3. Iratterjesztés:

Az Evangélikus Élet legfrissebb duplaszámát és egyéb kiadványainkat ajánljuk a testvérek figyelmébe.

4. Egyéb:

– Gyülekezetünk diakóniai-látogatói csoportja új munkatársakat keres. Érdeklődni Missura Tiborné testvérünknél lehet.

– Ezúton is értesítjük a kedves testvéreket, hogy a kelenföldi evangélikus templom urnatemetője holnaptól újra látogatható. Szíves megértésüket újra megköszönjük!

5. Offertórium:

­- A múlt vasárnap offertóriuma Fréten 10.420 – Ft, a Bocskai úton pedig, 28.155 -Ft volt.  A mai offertórium a gyülekezet céljait szolgálja. Már most hirdetjük, hogy a jövő heti kötelező offertórium az evangélikus közoktatást támogató offertórium lesz Isten áldása legyen az adományokon és az adakozókon egyaránt!

A mai ige így szól hozzánk: Krisztus mondja: „Amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg.” (Mt 25,40)