Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2013. március 31. Hirdetés

2013. március 31. Húsvét ünnepe

1. Megemlékezés:
– 10.30-kor kezdődő istentiszteletünkön emlékezünk meg imádságban előrement testvérünkről, Dr. Csegő Jánosról (†89). Boldogok a halottak, akik az Úrban haltak meg!

2. Keresztelő:
– Az elmúlt héten kereszteltük meg Schmidt-Antoni Krisztián kistestvérünket. Isten áldja és őrizze őt szeretteivel együtt!

3. Alkalmaink:
– Húsvét hétfőn újra lesz „örömzenélés”, a 10.30-as istentisztelet alatt. Hívunk azért minden kedves testvérünket: hangszereseket, énekeseket egyaránt 9.15-re a karzatra – egy húsvéti kórusmű gyakorolására.
– Hét közbeni alkalmaink a szokott rendben lesznek megtartva, melyeket megtaláljuk a hirdetőtáblákon és a honlapunkon is.
– Csütörtökön 19 órakor imaközösség lesz a gyülekezeti teremben.
– Péntek 19 órától az IFA (Istentiszteleti Felolvasók Alkalma) tartja következő összejövetelét, melyre mindazon testvéreinket hívjuk, akik egyszer-egyszer szívesen olvasnának fel igét vagy imádságot a 10.30-as IT-ken.
– Szombaton 16.30-tól szeretetvendégségre hívjuk a testvéreket, melyen Görbe tükör a keresztyénségnek. Tolerancia és kizárólagosság az iszlámban címmel Bence Áron tart előadást. Előtte 15.30 órakor diakóniai megbeszélést tartunk a gyülekezeti teremben.
– Jövő vasárnap tartjuk az idei áldozati vasárnapunkat, melynek célja templomunk akadálymentesítése. Kérjünk és előre is köszönjük testvéreink áldozatvállalását!
– Szintén jövő vasárnap, 9.30-tól családi istentiszteletet is tartunk templomunkban.
– Április 14-én az MR1 Kossuth Rádió templomunkból közvetít istentiszteletet 10.04 perctől, így kérjük a testvéreket, hogy aznap 10.30 helyett 10 óra előtt néhány perccel érkezzenek, mivel az istentiszteletet aznap 10 órakor kezdjük. Köszönjük mindenki megértését!
– Idei tavaszi gyülekezeti hétvégénket április 19–21. között tartjuk Balatonszárszón. Jelentkezni a kihelyezett íven lehet, a Hívogató szórólap elvihető az iratterjesztésből!

4. Iratterjesztés:
– Az Evangélikus Élet ünnepi számát, valamint egyéb kiadványainkat ajánljuk a testvérek figyelmébe.
– Idén is szeretnénk felhívni adózó testvéreink figyelmét a 2×1%-ra. Gondoljunk evangélikus egyházunkra és gyülekezetünk alapítványára! A technikai számokat ugyancsak szórólapon megtaláljuk az iratterjesztésben.

5. Egyéb:
– Kelenföldi gyülekezet bérbe kívánja adni az irodák fölötti, Bocskai útra néző 2 és fél szobás, étkezős, cirkófűtéses, felújított állapotban levő lakását. Az épület egyházi jellegére való tekintettel különösen fontos a bérlő megbízhatósága. Érdeklődni a lelkészi hivatal telefonszámain (361 21 59; 20 824 29 07) vagy annak E-mail címen (kelenfold@lutheran.hu) lehet.

6. Offertórium:
– Az elmúlt hét offertóriuma Fréten 11.600,- Ft, a Bocskai úton 47.980,-Ft volt, A mai offertórium a gyülekezet céljait szolgálja. Isten áldása legyen az adományokon és az adakozókon egyaránt!

A hét igéje: „Krisztus mondja: „Halott voltam, de íme, élek örökkön-örökké, és nálam vannak a halál és pokol kulcsai.” (Jel 1,18)