Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2024. 06. 02. Híreink

Szentháromság ünnepe utáni 1. vasárnap

Temetés
A héten vettünk végső búcsút Dr. Küllői László (†77) testvérünktől. Jézus Krisztus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él.

Alkalmaink
– Kedden 10 órakor nyugdíjas bibliaóra.
– Csütörtökön 19 órakor ének és zenekarunk szolgálatával tartunk zenés hálaadó istentiszteletet, melyre várjuk a gyülekezetet is.
– Jövő vasárnap a 10:30-as istentisztelet után presbiteri ülést tartunk, melyen az egyházkerületi felügyelő választásra kerül sor.
– Két hét múlva 10:30-kor tanévzáró istentiszteletet tartunk, ezt követően piknikre hívjuk a gyülekezetet a templomkertbe. Aznap Kelenföldön csak egy istentiszteletet tartunk. A piknikre szívesen fogadunk salátákat, illetve édes és sós süteményt.
– Ezen a vasárnapon tartjuk továbbá idei áldozati vasárnapunkat is. Adományaikat előre is hálásan köszönjük!
– Egy héttel később, június 23-án ünnepeljük gyülekezetünk megalakulásának 100. évfordulóját. Ezért az ünnepi istentiszteletet 10:30-as kezdéssel rendkívüli módon az egykori istentiszteletek helyszínén, a Gárdonyi ált. iskola tornatermében (Bartók B. út 27.) tartjuk. Így ezen a napon is csak egy istentiszteletet tartunk. Ünnepeljünk együtt!
– Június 18-án, kedden 18 órakor tartjuk idei képviselő-testületi ülésünket, melyre meghívó is érkezik majd.

Egyéb
Felhívjuk a figyelmet a Márton ládája ételdobozunkra, melybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk az Ev. Élet magazint, valamint egyéb kiadványainkat.

Adományok
A múlt vasárnapi perselypénz Kelenföldön 55 645,- Ft volt.
A mai offertórium a gyülekezet fenntartását szolgálja. Jövő vasárnapra gyógykezelési offertóriumot hirdetett meg egyházunk, ehhez csatlakozik gyülekezetünk is.
Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Jézus Krisztus mondja: „Aki titeket hallgat, engem hallgat, és aki titeket elutasít, engem utasít el”. (Lk 10, 16)