Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2024. 05. 12. Híreink

Húsvét ünnepe utáni 6. vasárnap

Keresztelő
Múlt vasárnap megkereszteltük Korényi Panni, Domonkos Boldizsár és Domonkos Emese kistestvéreinket. Isten áldása kísérje őket szeretteikkel együtt!

Alkalmaink
– Hétfőn 18 órától a Férfikör márciusi alkalma új gyülekezeti teremben.
– Kedden 10 órakor nyugdíjas bibliaóra lesz, mely egyben hatodévesünk, Szikra Benedek vizsgatanítása. A vizsgabizottságot Fabiny Tamás püspök úr vezeti. Gondoljunk imádságban is erre az alkalomra. 17 órától konfirmandusok alkalma, 18 órától szerkesztőségi ülés a tárgyalóban, 19:30-tól pedig az Apakör tartja Budafokon kihelyezett alkalmát.
– Szerdán 16:45-től Bibliaiskola, 19 órától XY-kör.
– Pénteken 16:30-tól Bibliakuckó.
– Pünkösd ünnepén a szokott rendben tartjuk istentiszteleteinket. Vasárnap a 10:30-as istentisztelettel párhuzamosan gyermek-istentisztelettel, pünkösdhétfőn örömzenéléssel, melynek próbája pünkösdhétfőn 9:30-kor kezdődik, és  minden érdeklődő előtt nyitott. A hangszeres érdeklődőket kérjük, hogy előre jelentkezzenek Bence Gábor kántorunknál.

Egyéb
– Őszi gyülekezeti hétvégénkre egy kiadvánnyal szeretnénk megemlékezni gyülekezetünk megalakulásának 100 évfordulójáról. Ezért szeretettel kérjük a testvéreket, hogy akinek esetleg van valami emléke, fotója a múltból (elsősorban az 1910–1925 közötti időszakból), akkor azt kölcsönbe kaphassuk, archiválás ill. kiállítás céljából. Segítségüket előre is hálásan köszönjük!
– Felhívjuk a figyelmet a Márton ládája ételdobozunkra, melybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.
– A „Találkozó Veled” egyházkerületi nap idén Miskolcon lesz május 25-én. Részletekről a hirdetőtáblán, illetve gyülekezeti email-listákon olvashatunk.   

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk az Ev. Élet magazint, valamint egyéb kiadványainkat.

Adományok
Az elmúlt vasárnapi perselypénz Farkasréten 15 790,- Ft, Kelenföldön pedig 97 165,- Ft volt.
A mai offertórium a gyülekezet fenntartását szolgálja.
Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Jézus Krisztus mondja: „Ha felemeltetem a földről, mindeneket magamhoz vonzok.” (Jn 12,32)