Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2023. 03. 19. Híreink

Böjt negyedik vasárnapja

Temetés
A héten búcsúztunk el Dr. Schulek Elemérné Pethő Jolán Irén (†82) testvérünktől.
Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él.

Alkalmaink
– Hétfőn 18 órától női kör az új gyülekezeti teremben, 19:00-től XY kört tartunk az irodában.
– Kedden 10 órakor bibliaóra az új gyülekezeti teremben és kismamakör a tanácsteremben, 17 órától konfirmációi előkészítő, 19 órától senior férfikör az új gyülekezeti teremben.
– Szerdán 18 órakor folytatódik zenés böjti sorozatunk Böjti mozaikok címmel a tanácsteremben Réz-Nagy Zoltán igei, Gerencsér Zoltán (hegedű) és Németh Sándor (pianínó) zenei szolgálatával. Mindenkit szeretettel várunk!
– Csütörtökön 18:00-tól kisifit tartunk az irodában.
– Pénteken 16:30-tól bibliakuckóra várjuk az ovisokat, kisiskolásokat.
– Márc. 25-én, szombaton 9-től 12-ig takarítónapot szervezünk, erre minden gyülekezeti tagunkat várjuk, hogy rendbe tegyük kinti-benti tereinket. 9-kor a tanácsteremben közös imádsággal, énekkel kezdjük a feladatok elosztását.

Egyéb
– Egyházi törvényeink előírásának megfelelően kihelyeztük választói névjegyzékünket, amelyet szeretnénk frissíteni, aktualizálni. Kérjük a testvéreket, hogy ki-ki ellenőrizze saját adatait, ill. ha mint aktív gyülekezeti tag nem találja a nevét a névsorban, akkor legyen szíves feliratkozni. Közreműködésüket előre is köszönjük.
– Gyülekezetünkben frissítést végezünk a kapcsolattartási adatokban, ehhez kérjük, hogy akik még nem tették meg, a kelenadat.lutheran.hu címen vagy papír űrlapon adják meg adataikat. A papíron kitöltött űrlapokat juttassák el a lelkészi hivatalba, vagy hozzák el a templomba.
– Környezetünkben lévő rászorultakon a Márton ládája ételdobozunkkal tudunk segíteni, amelybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.
– Jövő vasárnap GAS-vasárnap lesz szószékcserével. Budafokon Gáncs Tamás lelkészünk szolgál, Kelenföldön pedig Hokker Zsolt budafoki lelkész, espereshelyettes. A jövő vasárnapi perselypénz a gyülekezetek egymást kölcsönösen segítő szeretetmunkáját végző Gusztáv Adolf Segélyalapot támogatja.

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk, az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát, valamint egyéb kiadványainkat.

Adományok
A múlt vasárnapi offertórium Farkasréten 14 000,- Ft, Kelenföldön 91 350,- Ft volt.
Mai adományainkkal az Evangélikus Hittudományi Egyetemen zajló szolgálatot támogatjuk.
Gyülekezetünk is nehezedő anyagi helyzetbe került, ne feledjük, hogy közösségünk működését – ideértve lelkészeink és munkatársaink fizetését is – tagjaink adományaiból tudjuk fenntartani.
Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Ha földbe vetett búzaszem nem hal meg, egymaga marad, de ha meghal, sokszoros termést hoz.” (Jn 12,24)