Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2023. 03. 12. Híreink

Böjt harmadik vasárnapja

Alkalmaink
– Ma este 18 órakor könnyűzenés úrvacsorás istentiszteletet tartunk.
– Holnap este 18 órától lesz a FÉK következő alkalma, melyen Harangozó Gyula balettkoreográfus lesz a vendégünk.
– Kedden 10 órakor bibliaóra, 17 órától konfirmációi előkészítő, 19:30-tól apakör.
– Szerdán nemzeti ünnepünkön nem tartunk zenés böjti alkalmat, sorozatunk Böjti mozaikok címmel a következő szerdán, március 22-én folytatódik. Részletek a plakátokon, Facebook-oldalon.
– Csütörtökön 18:00-tól presbiteri ülés a tanácsteremben, ill. a kisifi a tárgyalóban.
– Péntektől-vasárnapig tartjuk tavaszi gyülekezeti hétvégénket Balatonszárszón, emiatt a péntek délutáni alkalmaink elmaradnak.
– Jövő vasárnap Angyal-Cseke Csaba negyedéves teológus-hallgató szolgálatával szupplikáció lesz gyülekezetünkben. Aadományokat a lelkészképzés támogatására gyűjtjük majd.

Egyéb
– Egyházi törvényeink előírásának megfelelően kihelyeztük választói névjegyzékünket, amelyet szeretnénk frissíteni, aktualizálni. Kérjük a testvéreket, hogy ki-ki ellenőrizze saját adatait, ill. ha mint aktív gyülekezeti tag nem találja a nevét a névsorban, akkor legyen szíves feliratkozni. Közreműködésüket előre is köszönjük.
– Gyülekezetünkben frissítést végezünk a kapcsolattartási adatokban, ehhez kérjük, hogy akik még nem tették meg, a kelenadat.lutheran.hu címen vagy papír űrlapon adják meg adataikat. A papíron kitöltött űrlapokat juttassák el a lelkészi hivatalba, vagy hozzák el a templomba.
– Környezetünkben lévő rászorultakon a Márton ládája ételdobozunkkal tudunk segíteni, amelybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk, az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát, a Bibliaolvasó útmutatót, valamint egyéb kiadványainkat.

Adományok
A múlt vasárnapi perselypénz, Farkasréten 20 410,- Ft, Kelenföldön 63 715,- Ft volt.
Mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk.
Egyházunk gyűjtést hirdetett a földrengés miatt rászorultakká válók megsegítésére, az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. További információk az evangélikus.hu oldalon olvashatók.
Gyülekezetünk is nehezedő anyagi helyzetbe került, ne feledjük, hogy közösségünk működését – ideértve lelkészeink és munkatársaink fizetését is – tagjaink adományaiból tudjuk fenntartani.
Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Jézus mondja: „Aki az eke szarvára teszi a kezét, és hátratekint, nem alkalmas az Isten országára. (Lk 9,62)