Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2022. Karácsonyi híreink

Karácsony ünnepe

Temetés
Az elmúlt héten kísértük utolsó útjára Moró Gábor †59 és Bende Imre †90 testvérünket. Jézus mondja: Én vagyok a Feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él. Isten adjon vigasztalást a gyászolóknak!

Alkalmaink
– Ünnepi istentiszteleteinket a szokott rendben tartjuk: ezek rendjét megtaláljuk a hírlevelünkben, a hirdetőtáblákon, a honlapon ill. Facebook-oldalunkon. Karácsony első napján a 10.30-as istentisztelettel párhuzamosan gyermekistentisztelet, karácsony másnapján pedig örömzenélés lesz. Aki énekesként vagy hangszeresként csatlakozna, kérjük, előre jelentkezzen Bence Gábor kántorunknál. Farkasréten mindkét napon 9 órakor lesz úrvacsorás istentisztelet.
– Lelkészi hivatalunk december 27-től december 30-ig zárva tart. A szokásos rend január 2-án áll vissza.
– Óév este 6 órakor tartunk istentiszteletet, újév napján pedig vasárnapi rend szerint. Farkasréten 9 órakor lesz úrvacsorás istentisztelet.
– Vesperás legközelebb január 6-án, vízkereszt ünnepén este 18 órakor lesz.
– A gyermek- és ifjúsági alkalmak január első hetében folytatódnak. A következő családi istentisztelet január 8-án 9:30-kor, könnyűzenés úrvacsorás istentisztelet pedig szintén aznap, január 8-én 18 órakor lesz.

Egyéb
– Becsületkasszás adventi jótékonysági vásár folytatódik a kijáratnál!
– Gyülekezetünkben frissítést végezünk a kapcsolattartási adatokban, ehhez kérjük, hogy akik még nem tették meg, a kelenadat.lutheran.hu címen vagy papír űrlapon adják meg adataikat. A papíron kitöltött űrlapokat juttassák el a lelkészi hivatalba, vagy hozzák el a templomba.
– Környezetünkben lévő rászorultakon a Márton ládája ételdobozunkkal tudunk segíteni, amelybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.
– Az urnatemető az ünnepek alatt az istentiszteletek idejében, a két ünnep között pedig előzetes egyeztetés után. Az időpontokkal kapcsolatban kérjük, László Dávid egyházfit keressék

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk adventi Hírlevelünket, az Evangélikus Élet magazin, a Credo folyóirat legfrissebb számát, az Útmutatót, az Ev. naptárt, valamint az iratterjesztés egyéb kiadványait.

Adományok
A múlt vasárnapi perselypénz, Farkasréten 18 320,- Ft, Kelenföldön 124 460,- Ft volt.
Mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk.
Felhívjuk a figyelmet az idei esztendő egyházfenntartói járulék befizetésének lehetőségére, melyet csekken vagy átutalással tehetünk meg. Gyülekezetünk is nehezedő anyagi helyzetbe került, ne feledjük, hogy közösségünk működését, lelkészeink és munkatársaink fizetését tagjaink adományaiból tudjuk fenntartani.
Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

Karácsony ünnepének igéje:
Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét.” (Jn 1,14)