Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2022. 12. 11. Híreink

Advent 3. vasárnapja

Alkalmaink
– Ma este 18 órától könnyűzenés úrvacsorás istentiszteletet tartunk. Mindenkit szeretettel várunk! Vespera jövő vasárnap, advent 4. vasárnapján lesz az idei évben utoljára, azután vízkereszt ünnepén folytatjuk a zsoltározó istentiszteletek sorát.
– Hétfőn este 6-tól a férfikör (FÉK) tartja adventi alkalmát.
– Kedden 10 órától bibliaóra és kikmamamkör, 17 órától konfirmációi előkészítő, 19 órától senior férfikör, 19.30-tól apakör.
– Szerdán 18.30-kor kezdődik a „Várakozás arra, Aki van” című háromrészes zenés ádventi sorozatunk a tanácsteremben. A három szerda estét érintő sorozat perselypénze a diakóniai alapot szolgálja. Ezt követően kerül sor kb. 19:30 órától az idei munkatársi karácsonyi együttlétünkre.
– Csütörtökön 18:00-tól kisifi a tárgyalóban.
– Pénteken 16:30-tól kuckó (ovis, kisiskolás hittan) 17 órától nagyifi.

Egyéb
– A Magyarországi Evangélikus Egyház karácsonyi adománygyűjtést indít 2022. december 1. és 15. között a Kárpátalján élő rászorultak, az oda, illetve Kelet-Magyarországra érkező menekülteket támogatására. A pénzadományokat kétféle módon várják: online bankkártyás fizetéssel a Perselypénz.hu  felületen keresztül vagy utalással az alábbi számlaszámra: bankszámlaszám: 11707024-20478070 .További részletek a gyűjtésről: https://www.evangelikus.hu/karacsonyi-gyujtes-2022 .
– Gyülekezetünkben frissítést végezünk a kapcsolattartási adatokban, ehhez kérjük, hogy akik még nem tették meg, a kelenadat.lutheran.hu címen vagy papír űrlapon adják meg adataikat. A papíron kitöltött űrlapokat juttassák el a lelkészi hivatalba, vagy hozzák el a templomba.
– Környezetünkben lévő rászorultakon a Márton ládája ételdobozunkkal tudunk segíteni, amelybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.
– A Bocskai út felőli állványzat azt jelzi, hogy megkezdődtek épületünk tetőfelújítási munkálatai.

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk adventi Hírlevelünket, az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát, valamint az iratterjesztés egyéb kiadványait.

Adományok
A múlt vasárnapi perselypénz, Farkasréten 15 700,- Ft, Kelenföldön 88 415,- Ft volt.
Mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk.
Felhívjuk a figyelmet az idei esztendő egyházfenntartói járulék befizetésének lehetőségére, melyet csekken, átutalással vagy hivatalunk nyitvatartásakor, személyesen tehetünk meg. Gyülekezetünk is nehezedő anyagi helyzetbe került, ne feledjük, hogy közösségünk működését, lelkészeink és munkatársaink fizetését tagjaink adományaiból tudjuk fenntartani.
Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Építsetek utat a pusztában az ÚRnak! … az ÚR jön hatalommal.” (Ézs 40,3.10)