Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2022. 12. 04. Híreink

Advent 2. vasárnapja

Alkalmaink
– Hétfőn este 7-től XY-fiatal felnőttek körét tartunk a tanácsteremben.
– Kedden 10 órától Bibliaóra, 17 órától konfirmációi előkészítő, 17.30-tól a KelenZöld előadása, 18 órától presbiteri ülés.
– Szerdán 18.30-kor kezdődik a „Várakozás arra, Aki van” című háromrészes zenés ádventi sorozatunk a tanácsteremben. A három szerda estét érintő sorozat perselypénze a diakóniai alapot szolgálja.
– Csütörtökön 18:00-tól kisifi a tárgyalóban.
– Pénteken 16:30-tól kuckó (ovis, kisiskolás hittan) 17 órától Nagyifi, 19 órától középkör az új gyülekezeti teremeben.
– Jövő vasárnap az esti 6-os istentisztelet könnyűzenés úrvacsorás alkalom lesz. Mindenkit szeretettel várunk!.

Egyéb
– A Magyarországi Evangélikus Egyház karácsonyi adománygyűjtést indít 2022. december 1. és 15. között a Kárpátalján élő rászorultak, az oda, illetve Kelet-Magyarországra érkező menekülteket támogatására. A pénzadományokat kétféle módon várják: online bankkártyás fizetéssel a Perselypénz.hu  felületen keresztül vagy utalással az alábbi számlaszámra: bankszámlaszám: 11707024-20478070 .További részletek a gyűjtésről: https://www.evangelikus.hu/karacsonyi-gyujtes-2022 .
– Gyülekezetünkben frissítést végezünk a kapcsolattartási adatokban, ehhez kérjük, hogy akik még nem tették meg, a kelenadat.lutheran.hu címen vagy papír űrlapon adják meg adataikat. A papíron kitöltött űrlapokat juttassák el a lelkészi hivatalba, vagy hozzák el a templomba.
– Környezetünkben lévő rászorultakon a Márton ládája ételdobozunkkal tudunk segíteni, amelybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.
– A Bocskai út felőli állványzat azt jelzi, hogy megkezdődtek épületünk tetőfelújítási munkálatai.

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk adventi Hírlevelünket, az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát, valamint az iratterjesztés egyéb kiadványait.

Adományok
A múlt vasárnapi perselypénz, Farkasréten 18 500,- Ft, Kelenföldön 87 695,- Ft volt. Azt adventi vásár bevétele 280 000,- Ft volt.
Mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk.
Felhívjuk a figyelmet az idei esztendő egyházfenntartói járulék befizetésének lehetőségére, melyet csekken, átutalással vagy hivatalunk nyitvatartásakor, személyesen tehetünk meg. Gyülekezetünk is nehezedő anyagi helyzetbe került, ne feledjük, hogy közösségünk működését, lelkészeink és munkatársaink fizetését tagjaink adományaiból tudjuk fenntartani.
Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Egyenesedjetek fel, és emeljétek fel a fejeteket, mert közeledik a megváltásotok.” (Lk 21,28)