Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2022. 10. 16. Híreink

Szentháromság ünnepe utáni 18. vasárnap

Esketés
Tegnap fogadtak egymásnak hűséget templomunkban Tomcsányi Balázs és Győri Piroska testvéreink. Isten áldása kísérje őket közös életútjukon!

Temetés
Elkísértük utolsó földi útjára Radó György Pál (†81) testvérünket. Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él.

Alkalmaink
– Hétfőn 18:30-tól női kör a Bocskai úti új gyülekezeti teremben.
– Kedden 10 órától bibliaóra és kismamakör, 17 órától Konfirmációi előkészítő, 19:30-tól apakör.
– Szerdán 16:45 órakor bibliaiskola a Bocsaki úti új gyülekezeti teremben.
– Csütörtökön 18:00-tól ifjúsági kört (kisifi) tartunk.
– Pénteken 16:30-tól bibliakuckó (ovis és kisiskolás hittan), 18 órától kezdődik az őszi gyülekezeti hétvégénk programsorozata kezdőáhítattal, kiállítás-megnyitóval és színielőadással. A részletes program (október 21–23.) olvasható őszi hírlevelünkben és a hirdetőtáblákon.
– A vasárnapi összevont 10:30-as istentisztelet igehirdetője Mekis Ádám acsai esperes lesz. Az ezt követő közös ebédre kihelyeztük a felajánlási ívet az iratterjesztésbe, melyen előre jelezhetjük az erre a célra szánt adományainkat (Farkasréten is!). Az elnökség döntése alapján idén kizárólag a felajánlásokból áll össze a vendéglátás.
Ezen a vasárnapon Kelenföldön csak ez az egy istentisztelet lesz!

Egyéb
A keddi presbiteri ülésen néhány olyan döntést hoztunk, amivel csökkenteni reméljük az energiafogyasztásunkat, ami a kiadásaink kisebb mértékű emelkedésének szándékán felül a teremtett világ védelmét is szolgálja.
Általánosságban mindenhol igyekszünk a fűtési szezonban a helyiségek hőmérsékletét – beleértve farkasréti templomunkat is – csökkenteni, kérve minden csoportunkat, munkatársunkat, csoportvezetőnket, hogy erre nagyon figyeljenek.
A hétközi alkalmakat amennyire lehetséges, kisebb termekbe szeretnénk áthelyezni, koncentrálva arra, hogy a Bocskai úti épületszárnyban folyjanak azok, ezzel elkerülve a párhuzamosan több helyiségben felmerülő fűtési igényt. A Magyari István utcai oldalon szeretnénk a fűtési idényre állagmegóvó temperálásra csökkenteni a közösségi terek fűtését.
Templomunk fűtése – a tér méretei miatt is – elég jelentős gázfogyasztást jelent, így az istentiszteleteket november elejétől a hideg idő végéig a tanácsteremben tervezzük megtartani. Az alkalmakra továbbra is a templomon keresztül várjuk testvéreink érkezését.
Természetesen olyan vasárnapokon és ünnepnapokon, amikor a délelőtti istentiszteleten résztvevők száma várhatóan meghaladja a tanácsterem befogadóképességét, az istentiszteletet a templomban lesz, de a fűtést ott is erősen csökkenteni tervezzük. A templomba érkezéskor fogunk mindenkit tájékoztatni, hogy az aktuális alkalmat hol fogjuk tartani.
Az előttünk álló hónapokban folyamatosan gyűjtjük a tapasztalatokat, visszajelzéseket, ugyanakkor figyeljük a gázfogyasztásunkat is, így ha szükséges, tudunk változtatni a most ismertetett döntéseken. Bízunk abban, hogy ezekkel az intézkedésekkel érdemben tudjuk csökkenteni energiafogyasztásunkat, és így a gyülekezetet anyagilag is fenntartó testvéreinktől érkező áldozatot vállaló adományokkal fenn tudjuk tartani szeretett gyülekezetünk működőképességét.
– Evangélikusok vagyunk és Te? Október 1-jétől lehet online kitölteni a népszámlálási íveket, aki így nem töltötte ki, azokat október 17-től kérdezőbiztosok keresik fel. Bíztatunk mindenkit, hogy ne feledkezzen meg a felekezeti hovatartozásáról nyilatkozni. Akinek nehézsége van az online kitöltéssel kérjük jelezze az irodában, hogy segítséget tudjuk keresni a számára.
– Gyülekezetünkben is frissítést végezünk a kapcsolattartási adatokban, ehhez kérjük, hogy akik még nem tették meg, a kelenadat.lutheran.hu címen vagy papír űrlapon adják meg adataikat. A papíron kitöltött űrlapokat juttassák el a lelkészi hivatalba, vagy hozzák el a templomba.
– Az ukrajnai háborús helyzetben szenvedők megsegítésére a perselypenz.hu oldalon vagy az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül utalhatunk adományokat.
– Környezetünkben lévő rászorultakon a Márton ládája ételdobozunkkal tudunk segíteni, amelybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát, őszi Hírlevelünket, valamint az iratterjesztés egyéb kiadványait.

Adományok
A múlt vasárnapi perselypénz Farkasréten 18 220,- Ft, Kelenföldön pedig 87 920,- Ft volt.
Gyülekezetünk is nehezedő anyagi helyzetbe került, ne feledjük, hogy közösségünk működését, lelkészeink és munkatársaink fizetését tagjaink adományaiból tudjuk fenntartani.
Mai adományainkkal a szórványgyülekezeteket támogatjuk.
Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Azt a parancsolatot is kaptuk tőle, hogy aki szereti Istent,szeresse a testvérét is.” (1Jn 4,21)