Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2022. 10. 09. Híreink

Szentháromság ünnepe utáni 17. vasárnap

Temetés
Elkísértük utolsó földi útjára Mocskonyiné Tallér Edit (†82) és Prof. Dr. Török Gábor (†70) volt presbitertestvérünket. Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él.

Alkalmaink
– Hétfőn 18 órakor Jövőnk záloga a kereszténység címmel Zachar Péter történész, a Keresztény Értelmiségi Szövetség társelnöke lesz Férfikörünk (FÉK) vendége. Minden kedves érdeklődőt hívunk és várunk.
19:00 órakor XY kört tartunk (fiatal felnőttek számára).
– Kedden 10 órától Bibliaóra, 17 órától Konfirmációi előkészítő a régi gyülekezeti teremben, 18 órától presbiteri ülés, 19:30-tól pedig szenior kör a régi gyülekezeti termünkben.
– Szerdán 16:45 órakor Bibliaiskola a Bocsaki úti új gyülekezeti teremben.
– Csütörtökön 18:00-tól ifjúsági kört (kisifi) tartunk a régi gyülekezeti teremben.
– Pénteken 16:30-tól bibliakuckó (ovis és kisiskolás hittan), 17 órától nagyifi, 19 órától középkör az új gyülekezeti teremben.
– Őszi gyülekezeti hétvégénk október 21–23. között lesz. Részletes program a héten megjelent Hírlevelünkben és a hirdetőtáblákon. A vasárnap délelőtti istentiszteletet követő közös ebédre kihelyeztük a felajánlási ívet az iratterjesztésbe, melyen előre jelezhetjük az erre a célra szánt adományainkat

Egyéb
-A teganapi napon sokan részt vállalatak templomunknak és épületünk egyéb helyiségeinek nagytakarításában. Köszönet minden segítőnek és Molnár Lillának is az alkalom megszervezéséért.
– Evangélikusok vagyunk és Te? Október 1-jétől lehet online kitölteni a népszámlálási íveket, aki így nem töltötte ki, azokat október 17-től kérdezőbiztosok keresik fel. Bíztatunk mindenkit, hogy ne feledkezzen meg a felekezeti hovatartozásáról nyilatkozni. Akinek nehézsége van az online kitöltéssel kérjük jelezze az irodában, hogy segítséget tudjuk keresni a számára.
– Gyülekezetünkben is frissítést végezünk a kapcsolattartási adatokban, ehhez kérjük, hogy akik még nem tették meg, a kelenadat.lutheran.hu címen vagy papír űrlapon adják meg adataikat. A papíron kitöltött űrlapokat juttassák el a lelkészi hivatalba, vagy hozzák el a templomba.
– Az ukrajnai háborús helyzetben szenvedők megsegítésére a perselypenz.hu oldalon vagy az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül utalhatunk adományokat.
– Környezetünkben lévő rászorultakon a Márton ládája ételdobozunkkal tudunk segíteni, amelybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát, őszi friss Hírlevelünket, valamint az iratterjesztés egyéb kiadványait.

Adományok
A múlt vasárnapi perselypénz Farkasréten 15 000,- Ft, Kelenföldön pedig 57 730,- Ft volt.
Gyülekezetünk is nehezedő anyagi helyzetbe került, ne feledjük, hogy közösségünk működését, lelkészeink és munkatársaink fizetését tagjaink adományaiból tudjuk fenntartani.
Mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk.
Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk.” (1Jn 5,4)