Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2022. 09. 25. Híreink

Szentháromság ünnepe utáni 15. vasárnap

Temetés
Az elmúlt héten kísértük utolsó földi útjára Lajta Miklós testvérünket, akit 91 éves korában hívott magához Teremtője. Jézus mondja: Én vagyok a Feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is élni fog. Isten adjon vigasztalást a gyászolóknak!

Alkalmaink
– Hétfőn 19 órától XY kör lesz a tanácsteremben.
– Kedden 10 órától Bibliaóra, kismamakör, 17 órától Konfirmációi előkészítő a régi Magyari I. utcai gyülekezeti teremben.
– Szerdán 16:45 órakor Bibliaiskola a Bocsaki úti új gyülekezeti teremben, melynek keretében folytatjuk János evangéliumának magyarázatos sorozatát.
– Csütörtökön 18:00-tól ifjúsági kört (ifit) tartunk.
– Pénteken 11:15-kor lesz Farkasréten Dr. Török Gábor (†70) egykori presbiter testvérünk temetése. 16 órától lomtalanítás, várjuk a segítő kezeket a pakoláshoz,16:30-tól bibliakuckó (ovis és kisiskolás hittan), 17 órától nagyifi, 18:30-tól IFA az irodában.
– Szombaton 10 órakor a Kelenzöld csoport tartja Zöld úton a babával című évadkezdő alkalmát a régi gyülekezeti teremben.
– Jövő vasárnap 9.30-tól családi istentiszteletet is tartunk.
– Október  8-án takarító napot tervezünk, ill. országos evangélizáció a Deák téren.

Egyéb
– Evangélikusok vagyunk és Te? Október 1-jétől lehet online kitölteni a népszámlálási íveket, bíztatunk mindenkit, hogy ezt tegye meg és ne feledkezzen meg a felekezeti hovatartozásáról nyilatkozni. Akinek nehézsége van az online kitöltéssel kérjük jelezze az irodában, hogy segítséget tudjuk keresni a számára.
– Gyülekezetünkben is frissítést végezünk a kapcsolattartási adatokban, ehhez kérjük, hogy akik még nem tették meg, a kelenadat.lutheran.hu címen vagy papír űrlapon adják meg adataikat. A papíron kitöltött űrlapokat juttassák el a lelkészi hivatalba, vagy hozzák el a templomba.
– Az ukrajnai háborús helyzetben szenvedők megsegítésére a perselypenz.hu oldalon vagy az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül utalhatunk adományokat.
– Környezetünkben lévő rászorultakon a Márton ládája ételdobozunkkal tudunk segíteni, amelybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát, valamint az iratterjesztés egyéb kiadványait.

Adományok
A múlt vasárnapi perselypénz Farkasréten 20 600,- Ft, Kelenföldön pedig 185 545,- Ft volt.
Mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk.
Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Minden gondotokat Őreá vessétek, mert Neki gondja van rátok.” (1Pt 5,7)