Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2022. 06. 05. Híreink

Pünkösd ünnepe

Keresztelés
Múlt vasárnap megkereszteltük Deák Annaróza kistestvérünket és Nagy Norbert felnőtt testérünket.Isten áldása kísérje őket szeretteivel együtt.

Alkalmaink
– Ma este lesz a tanév utolsó vesperás alkalma. A nyári hónapokban a vasárnap este 6-os istentiszteleteket egyszerű igei renddel tartjuk.
– Holnap, pünkösdhétfőn a 10:30-as örömzenés istentisztelet egyben gyülekezetünk ének- és zenekarának évadzáró koncertje is lesz. Az alkalmi csatlakozókat 9:30-ra várják próbára. Az istentiszteleten úrvacsoraosztás nem lesz.
– Kedden 10 órakor nyugdíjas bibliaóra.
– Pénteken 16:30-tól „kuckó” (óvodás, kisiskolás hittan), 18:45-től kisifi, 19 ótrától középkör.
– Jövő vasárnap tanévzáró istentiszteletet tartunk, azt követően piknikre hívjuk a gyülekezetet a templomkertbe. Aznap Kelenföldön csak egy istentiszteletet tartunk.
– Már most hirdetjük, hogy a tanév utolsó presbiteri gyűlésére június 14-én 18 órakor kerül sor.
– Nagy Ádám hatodéves testvérünk ordinációja június 18-án, szombaton 15 órakor lesz Ősagárdon.
– Nyári napközis hittantáborunkat augusztus 15–19. között tartjuk, Állatok a Bibliában címmel. Jelentkezni Molnár Lillánál lehet június 30-ig. Szintén nála lehet jelentkezni a Szélrózsa ev. ifj. fesztiválra is.

Egyéb
– Felhívjuk a figyelmet a nyári kántorképző tanfolyamokra, melyekre még lehet jelentkezni. Részletek itt olvashatók.
– Gyülekezetünk a kapcsolattartási adatokban frissítést szeretnénk végezni, ehhez kérjük a gyülekezet tagjait, hogy a kelenadat.lutheran.hu címen vagy papír űrlapon adják meg adataikat. A papíron kitöltött űrlapokat juttassák el a lelkészi hivatalba, vagy hozzák el a templomba.
– Az ukrajnai háborús helyzetben szenvedők megsegítésére a perselypenz.hu oldalon vagy az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül utalhatunk adományokat.
– Környezetünkben lévő rászorultakon a Márton ládája ételdobozunkkal tudunk segíteni, amelybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk húsvéti hírlevelünket, az Evangélikus Élet, a Credo folyóirat legfrissebb számait, valamint az iratterjesztés egyéb kiadványait.

Adományok

A múlt vasárnapi perselypénz Farkasréten 21 000,- Ft, Kelenföldön pedig 51 950,- Ft volt. Mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk. Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

Pünkösd ünnepének igéje:
Nem hatalommal és nem erőszakkal, hanem az én lelkemmel! – mondja a Seregek Ura.” (Zak 4,6)