Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2022. 05. 29. Híreink

Húsvét ünnepe utáni 6. vasárnap

Keresztelés
Tegnap kereszteltük meg Zentai Márton kistestvérünket.
Isten áldása kísérje őt szeretteivel együtt.

Alkalmaink
– Kedden 10 órakor nyugdíjas bibliaóra.
– Szerdán 16:45-kor a bibliaiskola évzáró alkalma lesz.
– Csütörtökön 10 órától kismamakör, 19 órától online imaóra.
– Pénteken 16:30-tól „kuckó” (óvodás, kisiskolás hittan), 18:30-kor IFA,18:45-től kisifi.
– Pünkösdi ünnepi istentiszteleteinket a szokott rendben tartjuk, az ünnep első napján a 10:30-as istentisztelettel párhuzamosan gyermek-istentisztelettel. Pünkösdhétfőn a 10:30-as örömzenés istentiszteleten pedig gyülekezetünk ének- és zenekara tartja évadzáró koncertjét. Az alkalmi csatlakozókat fél 10-kor várják próbára.
– Két hét múlva (jún. 12.) lesz tanévzáró istentiszteletünk. Az istentisztelet után piknikre hívjuk a gyülekezet a templomkertbe. Aznap Kelenföldön csak egy istentiszteletet tartunk.
– Már most hirdetjük, hogy a tanév utolsó presbiteri gyűlésére június 14-én 18 órakor kerül sor.
– Nagy Ádám hatodéves testvérünk ordinációja június 18-án, szombaton 15 órakor lesz Ősagárdon. Az érdeklődők létszáma függvényében szervezzük az utazást, ezért kérjük, aki szívesen jönne, május 30. hétfő éjfélig jelezze ezt irodavezetőnknél.
– Nyári napközis hittantáborunkat augusztus 15–19. között tartjuk, Állatok a Bibliában címmel. Jelentkezni Molnár Lillánál lehet június 30-ig. Szintén nála lehet jelentkezni a Szélrózsa ev. ifj. fesztiválra is.

Egyéb
– Felhívjuk a figyelmet a nyári kántorképző tanfolyamokra, melyekre május 30-ig lehet jelentkezni. Részletek itt olvashatók.
– Az ukrajnai háborús helyzetben szenvedők megsegítésére a perselypenz.hu oldalon vagy az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül utalhatunk adományokat.
– Környezetünkben lévő rászorultakon a Márton ládája ételdobozunkkal tudunk segíteni, amelybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk húsvéti hírlevelünket, az Evangélikus Élet, a Credo folyóirat legfrissebb számait, valamint az iratterjesztés egyéb kiadványait.

Adományok

A múlt vasárnapi perselypénz Farkasréten 11 000,- Ft, Kelenföldön pedig 82 990,- Ft volt. Mai adományainkkal a misszió ügyét támogatjuk, és kapcsolódunk be ezáltal az országos gyűjtésbe. Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Jézus Krisztus mondja: „Ha felemeltetem a földről, magamhoz vonzok mindeneket.” (Jn 12,32)