Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2022. 05. 22. Híreink

Húsvét ünnepe utáni 5. vasárnap

Keresztelés
Múlt vasárnap megkereszteltük Inotai Márton kistestvérünket.
Isten áldása kísérje őt szeretteivel együtt.

Alkalmaink
– Kedden 10 órakor nyugdíjas bibliaóra.
– Szerdán 16:45-kor folytatódik a bibliaiskola.
– Pénteken 16 órától evangélikus áhítat a Szt. Imre kórház pszichiátriáján, 16:30-tól „kuckó” (óvodás, kisiskolás hittan), 17 órától nagyifi, 18:45-től kisifi.
– A Találkozó Veled északi egyházkerületi nap jövő szombaton lesz Óbudán, igét hirdet Pavlo Shvarts, az ukrajnai német evangélikus egyház püspöke. Gyülekezetünk missziói munkatársához, Asztalos Györgyhöz bátran forduljunk bizalommal kérdéseinkkel, jelentkezésünkkel. A szervezők kérik, hogy aki tud, hozzon egy tálcányi süteményt a vendéglátás támogatására.
– Nyári napközis hittantáborunkat augusztus 15–19. között tartjuk, Állatok a Bibliában címmel. Jelentkezni Molnár Lillánál lehet június 30-ig. Szintén nála lehet jelentkezni a Szélrózsa ev. ifj. fesztiválra is.
– Már most hirdetjük, hogy tanévzáró istentiszteletünket június 12-én tartjuk. Az istentisztelet után piknikre hívjuk a gyülekezet a templomkertbe. Aznap Kelenföldön csak egy istentiszteletet tartunk.
– Nagy Ádám hatodéves testvérünk ordinációja június 18-án, szombaton 15 órakor lesz Ősagárdon. Szeretettel hívjuk erre a gyülekezetet – az igények előzetes felmérése alapján szervezzük az utazást az alkalomra.

Egyéb
– Felhívjuk a figyelmet a nyári kántorképző tanfolyamokra, melyekre május 30-ig lehet jelentkezni. Részletek itt olvashatók.
– Az ukrajnai háborús helyzetben szenvedők megsegítésére a perselypenz.hu oldalon vagy az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül utalhatunk adományokat.
– Környezetünkben lévő rászorultakon a Márton ládája ételdobozunkkal tudunk segíteni, amelybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk húsvéti hírlevelünket, az Evangélikus Élet, a Credo folyóirat legfrissebb számait, valamint az iratterjesztés egyéb kiadványait.

Adományok

A múlt vasárnapi perselypénz Farkasréten 15 160,- Ft, Kelenföldön pedig 70 225,- Ft volt. Mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk. Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Áldott legyen Isten, mert nem utasította el imádságomat,szeretetét nem vonta meg tőlem.” (Zsolt 66,20)