Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2022. 05. 15. Híreink

Húsvét ünnepe utáni 4. vasárnap

Keresztelés
Múlt vasárnap megkereszteltük Herman Hugó kistestvérünket.
Isten áldása kísérje őt szeretteivel együtt.

Megemlékezés
A héten vettünk végső búcsút Nemes János (90) és Schumacher Ákos (†49) testvéreinktől.
Jézus mondja: „Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él”.

Alkalmaink
– Ma 16 órától a női- és az apakör közös délutáni alkalma lesz a régi gyülekezeti teremben.
– Hétfőn 19 órától XY fiatal felnőttek köre a tanácsteremben.
– Kedden 10 órakor nyugdíjas bibliaóra.
– Szerdán 16:45-kor folytatódik a bibliaiskola.
– Pénteken 16 órától evangélikus áhítat a Szt. Imre kórház pszichiátriáján, 16:30-tól „kuckó” (óvodás, kisiskolás hittan), 17 órától nagyifi és konfirmációs felkészítés, 18:45-től kisifi.
– Idei konfirmációs istentiszteletünket jövő vasárnap tartjuk a fél 11-es istentiszteleten, a beszámoló pedig előző nap, szombaton 10 órakor lesz a tanácsteremben. A vasárnapi alkalmon személyes áldásra hívjuk a jubilánsokat, akik 10, 25, 40, 50, 60, 70, 75, 80 esztendeje konfirmáltak Kelenföldön vagy máshol.
– A Találkozó Veled északi egyházkerületi nap május 28-án lesz Óbudán, igét hirdet Pavlo Shvarts, az ukrajnai német evangélikus egyház püspöke. Gyülekezetünk missziói munkatársához, Asztalos Györgyhöz bátran forduljunk bizalommal kérdéseinkkel, jelentkezésünkkel. Jelentkezni online felületen is lehetséges. (jelentkezési határidő: május 15.) A szervezők kérik, hogy aki tud, hozzon egy tálcányi süteményt a vendéglátás támogatására.
– Nyári napközis hittantáborunkat augusztus 15–19. között tartjuk, Állatok a Bibliában címmel. Jelentkezni Molnár Lillánál lehet június 30-ig. Szintén nála lehet jelentkezni a Szélrózsa ev. ifj. fesztiválra is.

Egyéb
– Felhívjuk a figyelmet a nyári kántorképző tanfolyamokra, melyekre május 30-ig lehet jelentkezni. Részletek itt olvashatók.
– Az ukrajnai háborús helyzetben szenvedők megsegítésére a perselypenz.hu oldalon vagy az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül utalhatunk adományokat.
– Környezetünkben lévő rászorultakon a Márton ládája ételdobozunkkal tudunk segíteni, amelybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk húsvéti hírlevelünket, az Evangélikus Élet, a Credo folyóirat legfrissebb számait, valamint az iratterjesztés egyéb kiadványait.

Adományok

A múlt vasárnapi perselypénz Farkasréten 25 000,- Ft, Kelenföldön pedig 62 375,- Ft volt. Mai adományainkkal az egyházzene ügyét támogatjuk, és kapcsolódunk be ezáltal az országos gyűjtésbe. Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Énekeljetek az Úrnak új éneket, mert csodákat tett és jobbja szabadulást szerzett.” (Zsolt 98,1)