Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2022. 04. 24. Híreink

Húsvét ünnepe utáni 1. vasárnap

Esketés
Szombaton kötött házasságot templomunkban Tátrai-Kolba Hajnalka és dr. Tátrai Dávid. Isten áldása legyen közös életútjukon.

Megemlékezés
Elbúcsúztunk Lovasné Mocskonyi Ilona (82) és Majorovits András (†87) testvérünktől, és ma emlékezünk meg hét évvel ezelőtt elhunyt testvérünkről, Szentpétery Csabáról is.
Jézus mondja: „Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él”.

Alkalmaink
– Ma este 18 órakor lesz Nagy Ádám hatodéves-lelkészjelölt vizsgaistentisztelete. Az alkalom úrvacsorás istentisztelet lesz. Vendégük lesz Fabiny Tamás püspök és Pángyánszky Ágnes egyetemi adjunktus.
– Hétfőn este 19 órától folytatódik a filmkedvelők alkalma, szintén 19 órától XY fiatal felnőttek köre a tanácsteremben.
– Kedden 10 órakor nyugdíjas bibliaóra, 18 órakor pedig képviselő-testületi ülés (a tanácsteremben).
– Szerdán 16:45-kor folytatódik a bibliaiskola, melyen Nagy Ádám hatodéves testvérünk vizsgatanítására kerül sor.
– Pénteken 16:30-tól „kuckó” (óvodás, kisiskolás hittan), 17 órától nagyifi és konfirmációs felkészítés, 18.30-kor IFA, 18:45-től kisifi.
– Jövő vasárnap 9:30-kor anyáknapi családi istentisztelete is tartunk.
– Már most hirdetjük, hogy a Találkozó Veled északi egyházkerületi nap május 28-án lesz Óbudán. Gyülekezetünk missziói munkatársához, Asztalos Györgyhöz bátran forduljunk bizalommal kérdéseinkkel (jelentkezési határidő: május 15.).

Egyéb
– Felhívjuk a figyelmet a nyári kántorképző tanfolyamokra, melyekre május 30-ig lehet jelentkezni. Részletek itt olvashatók.
– Az ukrajnai háborús helyzetben szenvedők megsegítésére a perselypenz.hu oldalon vagy az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül utalhatunk adományokat.
– Környezetünkben lévő rászorultakon a Márton ládája ételdobozunkkal tudunk segíteni, amelybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk húsvéti hírlevelünket, az Evangélikus Élet, a Credo folyóirat legfrissebb számait, valamint az iratterjesztés egyéb kiadványait.

Adományok

Az ünnepi perselypénz (nagyszerdától húsvéthétfőig) Farkasréten 48 720,- Ft, Kelenföldön pedig 306 100,- Ft volt. Mai adományainkkal a gyülekezetünket támogatjuk. Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjászült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre. (1Pt 1,3)