Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2022. 04. 17. Híreink

Húsvét ünnepe

Keresztelés

Nagyszombaton megkereszteltük Szilágyi Ármin kistestvérünket. Isten áldása kísérje őt szeretteivel együtt!

Alkalmaink

– Szerdán 16:45-kor folytatódik a bibliaiskola.

– Pénteken 16:30-tól „kuckó” (óvodás, kisiskolás hittan), 17 órától nagyifi és konfirmációs felkészítés, 18:45-től kisifi.

– Jövő vasárnapra erdei istentisztelettel egybekötött családos kirándulást szervezünk Kamaraerdőbe. Vasárnap reggel 9 óra körül találkozunk a 41-es villamos Kelenvölgy–Péterhegy megállójánál, ott található egy lovarda, amelynél parkolni is lehet. Kb. 4,5 km-es könnyű, gyerekekkel is teljesíthető túrát tervezünk. Megfelelő öltözetről, szükséges ételről, italról, kérjük, mindenki gondoskodjon magának. A részvételi keret gyakorlatilag végtelen, mindenkit szeretettel látunk!

– Szintén jövő vasárnap este 18 órakor lesz Nagy Ádám hatodéves-lelkészjelölt vizsgaistentisztelete. Az alkalom úrvacsorás istentisztelet lesz. Vendégünk lesz Fabiny Tamás püspök és Pángyánszky Ágnes egyetemi adjunktus.

– Már most hirdetjük, hogy az idei képviselő-testületi ülést április 26-án 18 órakor tartjuk a tanácsteremben.

Egyéb

– Felhívjuk a figyelmet a nyári kántorképző tanfolyamokra, melyekre május 30-ig lehet jelentkezni. (jún. 23. – júl. 09. tv. Mészáros Anna Zsóka; júl. 14–30. Németh Sándor; aug. 2–18. Kertész Botond)

– Az ukrajnai háborús helyzetben szenvedők megsegítésére a perselypenz.hu oldalon vagy az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül utalhatunk adományokat.

– Felhívjuk a figyelmet a Márton ládája ételdobozunkra, melybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.

Iratterjesztés

A testvérek figyelmébe ajánljuk húsvéti hírlevelünket, az Evangélikus Élet, a Credo folyóirat legfrissebb számait, valamint az iratterjesztés egyéb kiadványait.

Perselypénz

A múlt vasárnapi perselypénz Farkasréten 11 900,- Ft, Kelenföldön pedig 85 255,- Ft volt. Mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk. Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
„Krisztus mondja: Halott voltam, de íme, élek örökkön örökké, és nálam vannak a halál és a pokol kulcsai.” Jel 1,18)