Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2022. 04. 10. Híreink

– Holnap, hétfőn 18 órakor férfikör (FÉK)

– Kedden 10 órától nyugdíjas bibliaóra, 19.30 órától apakör

– Szerdán 18 órától zárul Jézus-logionok a passióból című böjti zenés sorozatunk, melyen Győri János Sámuel lelkész és a Pax et Bonum Kamarakórus szolgál közöttünk.

– Nagycsütörtökön 18 órakor tartunk úrvacsorás istentiszteletet

– Nagypénteken délelőtt 9 órakor Farkasréten, fél 11-kor Kelenföldön tartunk úrvacsorás istentiszteletet. Este 18 órakor passióolvasásra hívjuk a testvéreket, az istentiszteleten felcsendül Strattner passiókantátája ének- és zenekarunk tolmácsolásában.

-Húsvéti istentiszteleteinket szokott rendben tartjuk, az ünnep első napján gyermekistentisztelettel, az ünnep második napján örömzenés istentisztelettel. Aki szívesen részt venne az örömzenében, Bence Gábor karnagyunknál jelentkezzen. Az alkalmi ének- és zeneegyüttes Kodály Zoltán 114. genfi zsoltárját adja elő Sulyok Imre hangszerelt változatában, így énekesek mellett hangszeresek jelentkezését is várjuk.

– Már most hirdetjük, hogy az idei képviselő-testületi ülést április 26-án 18 órakor tartjuk a tanácsteremben

Egyéb

– Felhívjuk a figyelmet a nyári kántorképző tanfolyamokra, melyekre május 30-ig lehet jelentkezni. (jún. 23. – júl. 09. tv. Mészáros Anna Zsóka; júl. 14–30. Németh Sándor; aug. 2–18. Kertész Botond)

– Az ukrajnai háborús helyzetben szenvedők megsegítésére a perselypenz.hu oldalon vagy az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül utalhatunk adományokat.

– Felhívjuk a figyelmet a Márton ládája ételdobozunkra, melybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.

Iratterjesztés

– A testvérek figyelmébe ajánljuk húsvéti hírlevelünket, az Evangélikus Élet a Credo folyóirat legfrissebb számait, valamint az iratterjesztés egyéb kiadványait.
Perselypénz

– A múlt vasárnapi perselypénz Farkasréten 9 800,- Ft, Kelenföldön pedig 86 505,- Ft volt. A két offertóriumot a gyülekezetek egymást kölcsönösen segítő szeretetmunkáját végző Gusztáv Adolf Segélyalapnak utaltuk el. Mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk. Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:

Ahogyan Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell az Emberfiának is felemeltetnie, hogy aki hisz, annak örök élete legyen őbenne. (Jn 3,14–15)