Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2022. 04. 03. Híreink

Böjt ötödik vasárnapja

Alkalmaink
– Hétfőn 19 órakor XY kör a tanácsteremben.
– Kedden 10 órától nyugdíjas bibliaóra, 19 órától szenior férfikör.
– Szerdán 18 órától folytatódik Jézus-logionok a passióból című böjti zenés sorozatunk, melyen Keczkó Pál esperes igehirdetéssel, Móré Irén fuvolán és Németh Sándor orgonán szolgál közöttünk. A sorozat részletes programja az iratterjesztésből szórólapon elvihető.
– Csütörtökön 19 órától online imaóra (jelentkezés Asztalos György presbiterünknél).
– Pénteken 16:30-tól „kuckó” (óvodás, kisiskolás hittan), 17 órától nagyifi és konfirmációs felkészítés, 18.45-től kisifi, 19 órától középkör.
– Szombaton 16 órakor kézműves foglalkozást tartunk a tanácsteremben a hittanos gyermekek számára, párhuzamosan pedig beszélgetőkört a szülők részére Nagy Ádám hatodévesünk vezetésével.
– Szintén szombaton lesz az országos hittanverseny, ahova 1. osztályos hittanos csapatunk is bejutott mint egyházmegyei győztes, felkészítő tanáruk Bedecs Réka, gratulálunk és drukkolunk nekik.

Egyéb
– Felhívjuk a figyelmet a nyári kántorképző tanfolyamokra, melyekre május 30-ig lehet jelentkezni. Részletek itt olvashatók.
– Az ukrajnai háborús helyzetben szenvedők megsegítésére a perselypenz.hu oldalon vagy az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül utalhatunk adományokat.
– Környezetünkben lévő rászorultakon a Márton ládája ételdobozunkkal tudunk segíteni, amelybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk az Evangélikus Élet, a Credo folyóirat legfrissebb számait, valamint az iratterjesztés egyéb kiadványait.

Adományok

A múlt vasárnapi perselypénz Farkasréten 26 000,- Ft, Kelenföldön pedig 61 820,- Ft volt, melyet az Evangélikus Hittudományi Egyetemen zajló szolgálatra gyűjtöttünk és utaltunk tovább. Mai adományainkkal a gyülekezetek egymást kölcsönösen segítő szeretetmunkáját végző Gusztáv Adolf Segélyalapot támogatjuk. Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
„Az Emberfia nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.” (Mt 20,28)