Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2022. 02. 27. Híreink

Ötvened vasárnapja

Keresztelés
Múlt héten megkereszteltük Horváth Boróka kistestvérünket. Isten áldása kísérje őt szeretteivel együtt!

Temetés
 A héten elbúcsúztunk Miklóssy Ilma (†65) és Prőhle Henrik (†85) testvéreinktől. Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él.

Alkalmaink
– Ma este 18 órakor folytatódik háromalkalmas vesperasorozatunk az év igéje alapján, melyen ezúttal Nagy Szabolcs hirdeti az igét (szórólap az iratterjesztésből elvihető).
– Hétfőn este 19 órától folytatódik a FIFA-filmklub.
– Kedden 10 órától nyugdíjas bibliaóra, este 19 órától kerületi ökumenikus lelkésztalálkozó lesz a Bocskai úti gyülekezeti teremben.
– Szerdán 16:45-től bibliaiskola a Bocskai úti gyülekezeti teremben.
– Csütörtökön 19 órától online imaóra (jelentkezés Asztalos György presbiterünknél). Csütörtökön este 6-kor világimanapi istentiszteletet tartunk templomunkban, melynek liturgiáját Anglia, Wales és É-Írország Imanapi Bizottsága állította össze. Mindenkit várunk!
– Pénteken 16:30-tól „kuckó” (óvodás, kisiskolás hittan), 17 órától Nagyifi, 18:30-tól IFA és 18:45-től pedig kisifi lesz.
– Jövő vasárnap 9:30-tól családi úrvacsorás istentiszteletet tartunk.
– Közös kerti munkára hívjuk a testvéreket március 5-én és 19-én, szombatokon 9:00-től. Aki tud hozzon magával kerti szerszámokat is.

Egyéb
– Felhívjuk a figyelmet a Márton ládája ételdobozunkra, melybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.
– Az ukrajnai háborús helyzetben szenvedők megsegítésére a Magyarországi Evangélikus Egyházon kívül a segélyszervezetek is  (Ökumenikus Segélyszervezet, Baptista Szeretetszolgálat, Máltai Szeretetszolgálat) elindították a gyűjtést. Egyházunk gyűjtéséhez a perselypenz.hu oldalon lehet csatlakozni, a segélyszervezetről azok  weboldalain tájékozódhat, aki szeretne adományozni. Gyülekezetünk is felvette a kapcsolatot azokkal a határhoz közelebbi gyülekezetekkel, akik készek fogadni a Magyarországra menekülőket. Számukra is hamarosan gyűjtésbe kezdünk.

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk az Evangélikus Élet és a Credo folyóirat legfrissebb számait, és az iratterjesztés egyéb kiadványait.

Adományok
A múlt vasárnapi perselypénz Farkasréten 13 490,- Ft, Kelenföldön pedig 45 620,- Ft volt. Mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk. Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
„Jézus így szólt: „Íme, felmegyünk Jeruzsálembe, és beteljesedik mindaz, amit a próféták az Emberfiáról megírtak.” (Lk 18,31)