Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2021. 10. 10. Híreink

Szentháromság ünnepe utáni 19. vasárnap

Megemlékezés
Elkísértük utolsó földi útjukra Svigruha Gáborné sz. Popelka Erzsébet (†78) és Sperl Frigyesné sz. Szabó Erzsébet (†91) testvéreinket. Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él!

Alkalmaink
• Ma este 18 órakor úrvacsorás ifjúsági istentiszteletet tartunk. Ezeken a vasárnapokon a kántorátus a főistentisztelet zenei szolgálatát gazdagítja. Köszönjük mai szolgálatukat is Bence Gábor vezetésével.
• Hétfőn 18 órakor a FÉK a Bocskai úti új gyül. teremben, és XY kör 19 órától.
• Kedden 10 órakor Nyugdíjas bibliaóra a Bocskai úti új gyülekezeti teremben és Kismamakör a tanácsteremben, 19.30 órától pedig Apakör a Bocskai úti új gyülekezeti teremben.
• Szerdán 16.45 órakor Bibliaiskola a Bocskai úti új gyülekezeti teremben, 18 órától pedig Cser Krisztián operaénekes és növendékei adnak koncertet templomunkban. A hangverseny ingyenes, de adományokat perselyünkbe örömmel fogadnak.
• Pénteken 16.30-kor Kuckó [óvodás–kisiskolás hittan] a Magyari utcai régi gyülekezeti teremben, 16.45-től Nagyifi a Bocskai úti új gyülekezeti teremben és 17 órakor konfirmációs felkészítés.
• Jövő hétvégén tartjuk őszi gyülekezeti hétvégénket. A péntektől vasárnapig tartó programok részletei a hirdetőtábláinkon olvashatóak.
• Jövő vasárnap Kelenföldön csak egy istentiszteletet tartunk, 10.30 órakor.

Egyéb
• Gyülekezetünk másodfelügyelője, Pap Kinga Marjatta ma az Észtországi Evangélikus Egyház együttműködési érdemérmét veheti át Tallinnban. Isten áldása kísérje további szolgálatát.
• Felhívjuk a figyelmet a Márton ládája ételdobozunkra, melybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.
• A Luther Kiadó kérésére hirdetjük, hogy Gáncs Tamás Negyvenkét életjel című új könyvének bemutatója október 19-én 18 órakor lesz az Evangélikus Országos Múzeumban (szórólap elvihető).

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk az Evangélikus Élet legfrissebb számát, valamint egyéb kiadványainkat.

Adományok
A múlt heti áldozati vasárnapra gyűjtött perselypénz Farkasréten és Kelenföldön összesen 535.700,- Ft volt, melyet a gyermek- és ifjúsági munka megerősítésére hirdettünk meg. Kérjük, hogy akik átutalással szeretnék támogatni az áldozati vasárnap idei célját, a közleménybe írják be: Áldozati vasárnap. Mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk. Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Gyógyíts meg Uram, akkor meggyógyulok,szabadíts meg, akkor megszabadulok.” (Jer 17,14)