Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2021. 09. 05. Híreink

Szentháromság ünnepe utáni 14. vasárnap

Keresztelő

A múlt héten megkereszteltük Varga Léna, Janka Lívia és Zétényi Mátyás kistestvéreinket. Isten áldása kísérje őket szeretteikkel együtt!

Esküvő
A héten fogadtak egymásnak örök hűséget Márton Milán és Körösi Kitti testvéreink. Isten áldása kísérje őket közös életútjukon.

Alkalmaink
• Hétfőn 19 órakor a Fiatal felnőttek évkezdő alkalma az új gyülekezeti teremben.
•Kedden 10 órakor nyugdíjas bibliaóra az új gyülekezeti teremben, 18 órakor hírlevél szerkesztőségi megbeszélés a tárgyalóban.
•Szerdán 16.45 órakor indul a Bibliaiskola az új gyülekezeti teremben.
•Pénteken 16.30-kor kuckó – azaz óvodás és kisiskolás hittan – a gyülekezeti teremben. 17 órakor konfirmációs előkészítő, 19 órakor Középkör az új gyülekezeti teremben.
• Jövő vasárnap este, és ezután minden hónap második vasárnapján 18 órakor könnyűzenés ifjúsági istentiszteletet tartunk.
• Szeptember 13-án a Férfikör, 14-én az Apakör tartja évkezdő alkalmát.
• Szeptember 19-én a 10.30-as istentiszteleten konfirmáció lesz, este 6 órától folytatódnak a vesperák a Fővárosi Protestáns Kántorátus vezetésével.
• Szeptember utolsó hétvégéjére pedig a gyülekezet ifjúságát hívjuk Fótra, melynek témája: a belső szoba csendje, az Istennek kiszakított idő. Jelentkezni Molnár Lillánál lehet.
• Októbertől új konfirmációi előkészítő is indul, melyre várjuk a jelentkezőket 12 éves kortól. Jelentkezni hivatalunkon keresztül vagy a kelenfold@lutheran.hu címen lehet. A határidő: szeptember 20.

Egyéb
Felhívjuk a figyelmet, a Márton ládája ételdobozunkra, melybe várjuk az adományokat a ládába helyezve vagy a lelkészi hivatalba.

Iratterjesztés
A testvérek figyelmébe ajánljuk az Evangélikus Élet legfrissebb számát, Gáncs Tamás lelkészünk Negyvenkét életjel címmel megjelent új könyvét, mely 2.400.- Ft-os áron kapható (az ár tartalmaz 20 felnőttszínezős igéslapot is), valamint egyéb kiadványainkat.

Perselypénz
A múlt heti persely: Farkasréten 13.140,- Ft, Kelenföldön pedig 65.500,- Ft volt. Mai adományainkkal országos offertórium keretében az ifjúsági munkára gyűjtjük a perselypénzt. Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje:
Áldjad, lelkem, az URat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!” (Zsolt 103,2)