Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

Meghívó Nagy Szabolcs lelkésszé szentelésére

Nagy örömmel hívjuk a gyülekezetet ünnepi istentiszteletre 2021. július 24-én, szombaton 16 órakor a kelenföldi evangélikus templomba, ahol Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke lelkésszé szenteli a hatodéves szolgálatát gyülekezetünkben töltő Nagy Szabolcsot.

A lelkészjelölt személyes sorait idézzük:

„Hálásan köszönöm az elmúlt évet a gyülekezet minden tagjának. Az egyház jó rendje úgy tartja, hogy a lelkészjelölt abba a gyülekezetbe kéri ordinációját, ahonnan származik. Ahol otthon érzi magát. Ez az egy év kiemelkedő időszaka az életemnek, és nemcsak a járvány vagy a hatodéves gyakorlat miatt. Többeknek már említettem személyes beszélgetésben, de itt is fontosnak tartom elmondani, hogy úgy érkeztem az Evangélikus Hittudományi Egyetemre, hogy alig volt gyülekezeti hátterem. Így vágyam volt az évek alatt, hogy legyen egy olyan közösség, ahol az ott lévőket én ismerem és ők is ismernek engem. Idén ez megvalósult úgy gondolom, és úgy éreztem a szívemben helyesnek, hogyha az ordinációm itt van Kelenföldön, szeretett templomunkban.
Ezúton is köszönöm azt a sok támogatást, amit a lelkészi szolgálat elkezdéséhez kaptam. Örökre hordozni fogom szívemben és reménységem, hogy azért nem teljesen kerülök távol a Bocskai/Magyari István út/utcától:)

Szeretettel

Szabolcs”