Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

Közlemény a védekezési szabályzat hatályon kívül helyezéséről

Tekintettel a járvány harmadik hulláma lecsengésére, a kibővített elnökség keddi ülésén úgy döntött, hogy hatályon kívül helyezi az egyházközség eddig érvényben lévő védekezési szabályzatát. Ezzel együtt mind a távolságtartást, mind a maszkhasználatot, mind a kézfertőtlenítést még kérjük a testvérektől, ezzel is erősítve a szolidaritást a közösség azon tagjai irányába, akik még nincsenek beoltva vagy még csak az első oltást kapták meg. Közös reménységünk, hogy idővel ezek is elhagyhatóak. Szeretettel kérjük, hogy aki bármilyen tünetet érez magán, válassza az online áhítatokat, melyeket továbbra is megosztunk a testvérekkel. Az istentiszteleteket újra teljes liturgiával ünnepeljük, és június 13-tól ismét megterítjük az Úr asztalát.

A testvéreket továbbra is arra kérjük, hogy aki teheti, a délelőtti istentiszteleti alkalom helyett vegye igénybe a reggeli és az esti időpontban tartottakat. Június 13-án az úrvacsoraböjt lezárulásának örömére az esti istentiszteleten is kiszolgáltatjuk az úrvacsorát.

A lelkészi hivatal is megkezdte rendes munkáját, tanévkezdésig egyelőre 9 és 12 óra között. Továbbra is kérjük, hogy személyes ügyintézésre csak szükség esetén keressék fel a hivatalt, lehetőség szerint előzetes telefonos időpontegyeztetést követően.

Az urnatemető a hivatal nyitvatartása alatt és istentiszteleti időben látogatható.

Köszönjük a szabályok betartása kapcsán az eddigi együttműködést, és kérjük, vigyázzunk ezután is egymásra!

Erős vár a mi Istenünk!

a gyülekezet kibővített elnöksége

Budapest, 2021. május 27.