Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

Frissített tájékoztatás a járvány miatt hozott ideiglenes korlátozásokról (április 20.)

• A járványhelyzet folyamatos romlása miatt, a Püspöki Tanács pásztorlevelének útmutatását komolyan véve, orvosokkal is konzultálva, úgy döntöttünk, hogy március 8-tól ideiglenesen felfüggesztjük a jelenléti istentiszteletek tartását.
A helyzet reményteljes javulása lehetőséget ad arra, hogy a korlátozásokat fokozatos feloldhassuk. Május 2-től a kelenföldi templomban az istentiszteleteket – az óvintézkedések fenntartásával – ismét megtartjuk.
• A farkasréti istentiszteleteket átmenetileg szüneteltetjük.
• Az úrvacsorát a testvérek kérésére lelkészeink készek személyes találkozás alkalmával kiszolgáltatni.
• Továbbra is közzé teszünk online áhítatokat, így mindazok, akik valamilyen oknál fogva nem vesznek részt a templomi istentiszteleteken, ebben a formában tarthatják a kapcsolatot a gyülekezettel.
• Hétközi csoportos alkalmaink személyes jelenléttel egyelőre szünetelnek, igyekszünk ezeket online módon megtartani.
A lelkészi hivatal és az urnatemető március 8-tól ideiglenesen zárva tart. A lelkészek mellett munkatársaink is csak telefonon és emailben érhetőek el, távolról dolgoznak. Személyes találkozásra csak kivételes helyzetben van lehetőség, előre egyeztetett időpontban.
• Kérjük a testvéreket, hogy adományaikat, a perselypénzt, az egyházfenntartói járulékot lehetőség szerint átutalással, vagy a perselypenz.hu oldalon bankkártyával rendezzék, így is csökkentve a személyes kontaktussal járó fertőzésveszélyt.

Kérjük, aki segítségre szorul vagy ilyen igényt érzékel környezetében, továbbra is jelezze lelkészeinknek vagy a diakóniai munkatársunknak.