Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2019.11.17. Híreink

Szentháromság ünnepe utáni utolsó előtti vasárnap

Keresztelő:

– Az elmúlt héten megkereszteltük Balázs Flóra kistestvérünket. Isten áldása kísérje őt és szeretteit.

Megemlékezés:

– Az elmúlt héten búcsúztunk Éder Lajosné sz. Farkas Emília (95) ill. Almási Attila Antal (80) testvéreinktől. Boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg.

 Alkalmaink:

Hétfőn 18.30 órakor a női kör alkalma lesz a gyülekezeti teremben.

– Kedden délelőtt 10 órától bibliaóra a gyülekezeti teremben.

– A szerdán 18 órától tanácstermünkben meghirdetett Felnőttkatekézis sorozat alkalma betegség miatt más alkalommal lesz megtartva.

– Pénteken 17 órakor kisifi, 18 órától lakásifi.

– Szombaton 17 órától a Botta–Kendeh ifjúság alkalma a tanácsteremben.

– Jövő vasárnap, örökélet vasárnapján újra közös istentiszteletet tartunk, melyen a mögöttünk lévő év során előre ment szeretteinkre emlékezünk egy-egy mécses meggyújtásával. Az alkalmat kávézással egybekötött kötetlen beszélgetés követ a tanácsteremben. Ha valaki szívesen hoz sós vagy édes süteményt erre az alkalomra, azt nagy örömmel vesszük és előre is köszönjük.

– Ugyaneznap délután 15 órakor lesz Pál Károly (75) testvérünk temetése is templomunkban.

– Szintén november 24-én, vasárnap 17 órakor lesz a Budai Egyházmegye énekünnepe a budahegyvidéki templomban (Kék Golyó utca 17.), gyülekezetünk összes zenei együttese szolgál az alkalmon.

Iratterjesztés:

– A testvérek figyelmébe ajánljuk őszi gyülekezeti hírlevelünket (nem postázzuk!), az Evangélikus Élet legújabb számát valamint Ittzés Szilvia: Tanárnő, kérem! című új könyvét (2400,- Ft) és egyéb kiadványainkat.

Egyéb:

– Tanácstermünkben még megtekinthetjük Tóth Sándor (†80) textilművész testvérünk, gyülekezetünk egykori hűséges tagjának Átmenet című emlék-kiállítását.

Offertórium:

– A múlt vasárnap perselypénze Farkasréten 11 190,- Ft, Kelenföldön pedig 55 405,- Ft volt. Felhívjuk a figyelmet az idei esztendő egyházfenntartói járulék befizetésének lehetőségére, melyet csekken, átutalással vagy hivatalunk nyitva tartásakor személyesen tehetünk meg. Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt!

A hét igéje: Mindnyájunknak leplezetlenül kell odaállnunk Krisztus ítélőszéke elé. (2 Kor 5,10)