Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2018.12.16. Hirdetés

Advent 3. vasárnapja

 

  1. Megemlékezés – Temetés

– A múlt héten búcsúztunk Bácsváry Lászlóné sz: Huszár Ida (†93) (Megeml.: 8.00 óra) és Eiler Nándor (†83) (Megeml.: Frét) testvéreinktől. Boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg!

– Holnap 14 órakor lesz Horvay Gusztáv (†63) testvérünk temetése templomunkban.

  1. Alkalmaink

– Ma a 10.30-as istentiszteleten tartjuk a gyermekek karácsonyi műsorát, és szokott módon ekkor lesz a gyermekek megajándékozása is.

– Az ádventi jótékonyság vásár ma folytatódik a 10.30-as istentiszteletünket követően a tanácsteremben a lakásifi és a kisifi szervezésében.

– Hétfőn este 18.30-kor a női kör ádventi alkalma a gyülekezeti teremben.

– Kedden délelőtt 10 órától a nyugdíjas bibliaóra karácsonyi alkalma a gyülekezeti teremben, du. 16. órától pedig konfirmációi oktatás.

– Szerdán utolsó részéhez érkezik a Nekem az olyan ádvent tetszik című ádventi zenés sorozatunk a templomunkban, igét hirdet Donáth László, csillaghegy-békásmegyeri lelkész. Szórólapok elvihetők az iratterjesztési asztalról.

– Szombaton 18 órától az Vox Insana kamarakórus ad hangversenyt templomunkban.

  1. Iratterjesztés

– Szeretettel ajánljuk kiadványainkat: a karácsonyi hírlevelünket (nem postázzuk, istentiszteleti rend hibás), a 2019-es gyülekezeti falinaptárunkat (990.-Ft) és a Kelenföldi asztalok körül címmel megjelent új könyvünket (3.500.- Ft), emellett az Ev. Életet, a 2019-es Bibliaolvasó útmutatót és az egyéb kiadványokat.

  1. Offertórium

– A múlt vasárnap perselypénze Farkasréten 14.730,- Ft, Kelenföldön 75.905,- Ft volt. Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt.

– Köszönetet mondunk mindazoknak, akik már rendezték az idei, 2018-as évre szóló egyházfenntartói járulék befizetését! Aki ezt esetleg még nem tette volna meg, az december 31-ig még pótolhatja (akár utalással, akár személyesen a lelkészi hivatalban). Áldozatvállalásukat előre is köszönjük!

  1. Egyéb

– Új kezdeményezésként az új egyházi esztendőben szeretnénk „örökbe adni” vasárnaponként oltárunkat egy-egy olyan családnak, amely szívesen vállalná a virágdíszítést, ezzel is kifejezve gyülekezetünk iránti áldozatvállalását. Az iratterjesztési asztalon lévő ívre lehet feliratkozni, vagy ebbéli szándékunkat jelezhetjük a lelkészeknél, egyházfinál.

      A hét igéje:

Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Az Úr jön hatalommal.

(Ézs 40,3.10)