Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2018.12.09. Hirdetés

2018. 12. 09. Ádvent 2. v.

1. Megemlékezés
– A múlt héten búcsúztunk Merics Lajos(†88) és Bácsváry Lászlóné (†92) testvéreinktől. Boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg! (Eml.:10.30)

2. Keresztelés
– Múlt vasárnap megkereszteltük Pohánka Nóra kistestvérünket. Isten áldása kísérje őket szeretteikkel együtt!

3. Alkalmaink
– Ma tartjuk ádventi jótékonysági vásárunkat a 10.30-as istentiszteletünket követően a tanácsteremben a lakásifi szervezésében.
– Hétfő este 19 órakor a Férfikör ádventi alkalma a gyülekezeti teremben.
– Kedden délelőtt 10 órától nyugdíjas Bibliaóra a gyülekezeti teremben, a hittanteremben Kismamakör, du. 16. órától pedig konfirmációi oktatás.
– Szerdán folytatódik a Nekem az olyan ádvent tetszik című ádventi zenés sorozatunk a templomunkban, igét hirdet Réz-Nagy Zoltán, az EHE egyetemi lelkésze. Szórólapok elvihetők az iratterjesztési asztalról.
– Pénteken 17 órától Kisifi, 19 órakor Középkör a gyülekezeti teremben.
– Szombaton 18 órától az Inferno Minor kórus ad karácsonyi hangversenyt.
– Jövő vasárnap a 10.30-as istentiszteleten tartjuk a gyermekek karácsonyi műsorát, és szokott módon ekkor lesz a gyermekek megajándékozása is. Szeretettel hívjuk-várjuk azért a családokat gyermekeikkel együtt.

4. Iratterjesztés
– Szeretettel ajánljuk gyülekezeti kiadványainkat: a karácsonyi Hírlevelünket (nem postázzuk), a 2019-es Gyülekezeti falinaptárunkat (990.-Ft) és a Kelenföldi asztalok körül címmel megjelent új könyvünket (3.500.- Ft). Emellett az Evangélikus Életet, a megjelent a 2019-es Bibliaolvasó Útmutatót, a Credo folyóiratot és egyéb kiadványainkat.

5. Offertórium
– A múlt vasárnap perselye Farkasréten 21.800,- Ft, Kelenföldön 71.985,- Ft volt. Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt.
– Köszönetet mondunk mindazoknak, akik már rendezték az idei, 2018-as évre szóló egyházfenntartói járulék befizetését! Aki ezt esetleg még nem tette volna meg, az december 31-ig még pótolhatja (akár utalással, akár személyesen a lelkészi hivatalban). Áldozatvállalásukat előre is köszönjük!

6. Egyéb
Új kezdeményezésként az új egyházi esztendőben szeretnénk „örökbe adni” vasárnaponként oltárunkat egy-egy olyan családnak, amely szívesen vállalná a virágdíszítést, ezzel is kifejezve gyülekezetünk iránti áldozatvállalását. Az iratterjesztési asztalon lévő ívre lehet feliratkozni, vagy ebbéli szándékunkat jelezhetjük a lelkészeknél, egyházfinál.

A hét igéje:
Jézus mondja: Egyenesedjetek fel, és emeljétek fel a fejeteket,
mert közeledik a megváltásotok. (Lk 21,28)