Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2018.11.25. Hirdetés

2018. 11. 25. Szentháromság ü. u. utolsó vasárnap

1. Megemlékezés
– A feltámadás reménységével búcsúztunk Szabó Lászlóné sz.: Kozma Erzsébet (†87), Viola Ferencné sz: Szeder Erzsébet (†80) és Podmaniczky Miklós Balázs (†79) testvérinktől. Boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg! (Megeml: 10.30)
2. Alkalmaink
– Kedden 10 órától nyugdíjas bibliakör a gyülekezeti teremben, du. 16 órától konfirmációi oktatás, 18 órakor pedig presbiteri ülés.
– Szerdán 16.45 órától bibliaiskola a tanácsteremben(!), melyen vendégünk lesz a teológia homiletikai szemináriuma.
– Csütörtökön 19 órától a nagyifi és az egyetemi gyülekezet alkalma.
– Pénteken 17 órától kisifi, 18.30-tól az istentiszteleti felolvasók bibliaköre az irodában.
– Szombaton 15 órától ádventi kézműves délután a gyülekezeti teremben.
– Szombaton 18 órától finn nyelvű adventi istentisztelet lesz tanácstermünkben, igét hirdet Noora Mattila teológus-ösztöndíjas.
– Jövő vasárnap 9.30-tól családi istentiszteletet is tartunk. A 10.30-as istentiszteletünkön pedig bemutatkoznak konfirmandusaink, mely után mindenkit nagy szeretettel hívunk egy kávézással egybekötött kötetlen beszélgetésre a tanácsterembe.
– December 5-én kezdődik a Nekem az olyan ádvent tetszik című három részes ádventi zenés sorozatunk a templomunkban, szórólapok elvihetők az iratterjesztési asztalról.
– A Kelenföld kilencven című kiállításunk jövő szombatig még megtekinthető a tanácsteremben.
3. Iratterjesztés
– Szeretettel ajánljuk a Kelenföldi asztalok körül címmel megjelent új saját kiadású könyvünket, mely 3.500,- Ft-os áron kapható.
– Ajánljuk az Evangélikus Élet új számát és egyéb kiadványainkat is.
4. Offertórium
– A múlt vasárnap perselypénze Farkasréten 20.250,- Ft, Kelenföldön pedig 42.635,- Ft volt. Isten áldása legyen az adakozókon és az adományokon egyaránt.
– Köszönetet mondunk mindazoknak, akik már rendezték az idei, 2018-as évre szóló egyházfenntartói járulék befizetését! Aki ezt esetleg még nem tette volna meg, az december 31-ig még pótolhatja (akár utalással, akár személyesen a lelkészi hivatalban). Áldozatvállalásukat előre is hálásan köszönjük!

A hét igéje:
Jézus mondja: Legyen derekatok felövezve, és lámpásotok meggyújtva.
(Lk 12,35)