Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2016. március 24–28. Hirdetés

2016. március 24–28. Nagyhét–Húsvét
1. Keresztelés
– A héten megkereszteltük Hlomovs Noszlopi Emma Hope, Font Emma és Molnár Vince Levente kistestvéreinket. Isten áldása legyen a megkeresztelt gyermekeken és szeretteiken!
2. Temetés
– A feltámadás reménységével búcsúztunk el Imre Györgyné sz. Kobsa Irma (†90) testvérünktől. (Megemlékezés – Húsvét: 10.30). Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él (Jn 11,25).
3. Alkalmaink
– Ünnepi istentiszteleti rendünk megtalálható a hirdetőtáblákon, Hírlevelünkben, a Honlapunkon és a Facebookon is.
– Nagycsütörtökön 18 órakor tartunk istentiszteletet.
– Nagypénteken 10.30 órakor, este 18 órakor és Farkasréten 9 órakor tartunk istentiszteletet.
– Nagyszombaton 19 órakor egyházzenei hangverseny keretében ének és – zenekarunk előadja a J. S. Bach kéziratai között fennmaradt, ismeretlen szerzőségű Lukács passiót.
– Húsvét ünnepén a vasárnapi rend szerint lesznek megtartva istentiszteleteink, a 10.30-as istentisztelettel párhuzamosan gyermek-istentisztelet is lesz a gyülekezeti teremben. Érkezés-kezdés – a szokott módon – a templomban.
– Húsvét hétfőn 8 órakor, 10.30-kor, Farkasréten pedig 9 órakor tartunk istentiszteletet. Ezen a délelőttön reggel 9.30-ra várjuk Bocsaki úti templomunk karzatára mindazokat, akik a húsvéthétfői 10-30-as istentisztelet örömzenéléséhez szívesen csatlakoznának. Délután 15 órától pedig finn nyelvű istentisztelet is lesz tanácstermünkben.
– Jövő kedden a Szenior Férfi Kör tartja alkalmát 19 órától a gyülekezeti teremben
– Szerdán 16.45 órakor folytatódik a Bibliaiskola, melynek keretében folytatjuk a Jelenések könyvének tanulmányozását a gyülekezeti teremben.
– Pénteken, április 1-én, 18 órakor egyházmegyei ifjúsági találkozót tartunk a gyülekezeti teremben, 18.30-tól pedig az Istentiszteleti felolvasók (IFA) következő alkalma kezdődik az irodában.
– Szombaton 16.30 órakor Szeretetvendégség lesz tanácstermünkben, melyen Dr. Csepregi Zoltán professzor a Luther-kutatás legújabb eredményeiről fog beszámolni. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!
– Jövő vasárnap családi istentiszteletet is tartunk 9.30-tól templomunkban.
– Már most hirdetjük, hogy április 8. és 10. között tavaszi gyülekezeti hétvégét tartunk Balatonszárszón, Minden az asztalnál dől el – asztal-közösség-építés címmel.
– Ugyancsak már most hirdetjük, hogy május első vasárnapján gyülekeztünk ad helyet az országos rendezésű 3. templomkert családi piknik és piac-nak. Ezért ezen a vasárnapon, Kelenföldön csak egy istentiszteletet tartunk, ami kivételesen 10.00(!) órakor kezdődik majd templomunkban. További részletek és információk a hirdetőtáblákon, a Facebookon és a húsvéti Hírlevelünkben. A testvérek rugalmas hozzá- és melléállását e szép programhoz már most kérjük és előre is köszönjük!
4. Iratterjesztés
– Szeretettel ajánljuk az Evangélikus Élet legfrissebb számát és egyéb kiadványainkat.
– Akihez Hírlevelünk húsvéti száma esetleg még nem jutott el, az iratterjesztési asztalról magával viheti.
5. Offertórium
– Köszönetet mondunk a virágvasárnapi offertóriumért, mely Farkasréten 16.050,- Ft, Kelenföldön pedig 69.655,- Ft volt, továbbá az idei áldozati vasárnapra eddig beérkezett adományokért, melyre eddig Farkasréten és Kelenföldön együttesen 1.966.870,- Ft érkezett. Természetesen még van lehetőség a továbbiakban is adakozni az idei áldozati vasárnap céljaira. Húsvét ünnepén gyülekezetünk céljaira gyűjtjük a perselypénzt. A jókedvű adakozót szereti az Isten! (2Kor 9,7)

Húsvét igéje: Halott voltam, de íme, élek örökkön-örökké, és nálam vannak a halál és pokol kulcsai. (Jel 1,18)