Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2016. március 20. Hirdetés

2016. március 20. Böjt 6. v.

1. Temetés:
– A feltámadás reménységével búcsúztunk el Gárdonyi Györgyné sz.: Kendi Mária(†91) és Orbán Gyuláné sz.: Molnár Mária (†83) testvéreinktől. (Megemlékezés 10.30-kor). Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él (Jn 11,25).
2. Alkalmaink:
– Hétközi alkalmaink szokott rendben lesznek megtartva.
– Hétfőn 18.30 órakor a Női kör az irodában, 19 órától a Férfi klub (FÉK) a gyülekezeti teremben tartja alkalmát, témánk a klinikai halál lesz. Az Női kör olvasnivalója az iratterjesztési asztalon található.
– Kedden 19 órától a Simplicissimus és a Hold kórus ad koncertet templomunkban
– Nagyszerdán 18 órakor Mennyei szózatok – egykor és ma című böjti sorozatunk utolsó alkalmán Szakács Tamás lelkész lesz a vendégünk.
– Szintén szerdán 19 órától nagyifi lesz a gyülekezeti teremben 19 órától
– Kelenföldön Nagycsütörtökön 18 órakor, Nagypénteken 10.30 órakor és este 18 órakor, Farkasréten pedig Nagypénteken 9 órakor tartunk istentiszteletet.
– Nagyszombaton egyházzenei hangverseny keretében ének és – zenekarunk adja elő J.S. Bach kéziratai között fennmaradt, ismeretlen szerzőségű Lukács passiót.
– Húsvét ünnepén a vasárnapi rend szerint lesznek megtartva istentiszteleteink, a 10.30-as istentisztelettel párhuzamosan ua. gyermek-istentisztelet is lesz a gyülekezeti teremben. Húsvét másnapján 8 órakor, 10.30-kor és Farkasréten 9 órakor tartunk istentiszteletet. Hagyományainknak megfelelően az ünnep másnapján a fél 11-es istentiszteletünk örömzenés istentisztelet lesz. (gyülekezés 9.30-tól a karzaton) Délután 15 órától finn nyelvű istentisztelet is lesz Joób Máté szolgálatával.
– Április 1-én, 18 órakor egyházmegyei ifjúsági találkozót tartunk a gyülekezeti teremben
– Már most hirdetjük, hogy április 8. és 10. között tavaszi gyülekezeti hétvégét tartunk Minden az asztalnál dől el – asztal-közösség-építés címmel.
3. Iratterjesztés:
– Az Evangélikus Élet magazinszámát (450,- Ft), és egyéb kiadványainkat ajánljuk a testvérek figyelmébe.
4. Offertórium:
– Hálát adunk az elmúlt vasárnap az országos Gyülekezeti segélyre (GAS) gyűjtött offertóriumáért, mely Farkasréten 10.370,- Ft, Kelenföldön pedig 30.900,- Ft volt, továbbá az idei áldozati vasárnapra eddig beérkezett adományokért, mely Farkasréten és Kelenföldön együttesen 1.867.000,- Ft. Természetesen még van lehetőség a továbbiakban is az áldozati vasárnap céljaira adakozni. A mai vasárnap offertóriumát gyülekezetünk céljaira gyűjtjük. A jókedvű adakozót szereti az Isten! (2Kor 9,7)

A hét igéje: Ahogyan Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell az Emberfiának is felemeltetnie, hogy aki hisz, annak örök élete legyen őbenne. (Jn 3, 14–15)