Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2015. április 2–6. Hirdetés

2015. április 2–6. Nagyhét–Húsvét

1. Keresztelés
– A múlt vasárnap megkereszteltük Schneller Sára és Tekla kistestvéreinket. Isten áldása legyen a megkeresztelt gyermekeken és szeretteiken!
2. Temetés
– A feltámadás reménységével búcsúztunk el Szeghegyi Árpád (†86) testvérünktől. (Megemlékezés – Húsvét: 10.30). Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él (Jn 11,25).
3. Alkalmaink
– Ünnepi istentiszteleti rendünk megtalálható a hirdetőtáblákon, Hírlevelünkben, a Honlapunkon és a Facebookon is.
– Nagycsütörtökön az istentisztelet után 19 órától imaközösségi együttlét lesz a gyülekezeti teremben.
– Nagypénteken 10.30 órakor, este 18 órakor és Farkasréten 9 órakor tartunk istentiszteletet.
– A nagypénteki 18 órakor kezdődő istentisztelet keretén belül a MEVISZ Bárka passiójátékára kerül sor – mozgássérült fiatalokkal. Nagy szeretettel hívunk és várunk mindenkit erre az alkalomra is, és várjuk önkéntesek jelentkezését, akik szívesen segítenek az istentisztelet utáni szeretetvendégség megszervezésében, ahol lehetőség nyílik vendégeinkkel beszélgetni tea, sütemények és szendvicsek mellett, testvéri közösségben. A nagypénteki offertóriumokkal a Mevisz Bárka szolgálatát támogatjuk.
– Húsvét ünnepén a vasárnapi rend szerint lesznek megtartva istentiszteleteink. A húsvéti délelőtti istentisztelettel párhuzamosan gyermek istentisztelet is lesz, a gyermekeket a templomba várjuk, együtt fognak a gyülekezeti terembe lemenni.
– Húsvét hétfőn 8 órakor, 10.30-kor, Farkasréten pedig 9 órakor tartunk istentiszteletet. Ezen a délelőttön reggel 9.30-ra várjuk Bocsaki úti templomunk karzatára mindazokat, akik a húsvéthétfői örömzenélés ének és zenekarához énekhanggal vagy hangszerrel szívesen csatlakoznának.
– Jövő szerdán 16.45 órakor folytatódik a bibliaiskola keretében a Jelenések könyvének tanulmányozása.
– Csütörtökön 19 órától nagyifi lesz a gyülekezeti teremben
– Jövő pénteken 19 órától a Középkör tartja következő alkalmát szintén a gyülekezeti teremben
– Szombaton, április 11-én, a költészet napján, 16.30-tól szeretetvendégséget tartunk a tanácsteremben. Vendégünk lesz Petőcz András József Attila-díjas költő és Galambos Ádám evangélikus teológus.
4. Iratterjesztés
– A testvérek figyelmébe ajánljuk az Evangélikus Élet ünnepi számát, valamint egyéb kiadványainkat.
– Örömmel hirdetjük, hogy megjelent Hírlevelünk húsvéti száma. Akihez esetleg még nem jutott el személyesen vagy postai úton, az az iratterjesztési asztalról elviheti.
5. Egyéb
– Idén is szeretnénk felhívni adózó testvéreink figyelmét a 2×1%-ra. Gondoljunk evangélikus egyházunkra és gyülekezetünk alapítványára! A technikai számokat elvihető szórólapon megtaláljuk szintén az iratterjesztési asztalon.
6. Offertórium
– Hálát adunk a virágvasárnapi offertóriumért, mely: Farkasréten 16.255,- Ft, Kelenföldön pedig 67.255,- Ft volt. A mai vasárnap offertóriuma gyülekezetünk céljait szolgálja. A jókedvű adakozót szereti az Isten! (2Kor 9,7)

Húsvét igéje: Halott voltam, de íme, élek örökkön-örökké, és nálam vannak a halál és pokol kulcsai. (Jel 1,18)