Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2015. március 29. Hirdetés

2015. március 29. Böjt hatodik vasárnapja

1. Temetés
– A feltámadás reménységével búcsúztunk el Georg Küfer (†65) és Ócsai Gábor (†55) testvéreinktől. (Megemlékezés: Frét 9.00-kor). Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is él (Jn 11,25).
2. Alkalmaink
–  ma, a fél 11-es istentiszteleten imádságban, az istentiszteletet követően az emléktáblánál közös énekléssel emlékezünk a gyülekezetünkben 52 esztendőn át hűségesen szolgáló Sulyok Imrére – születésnapja előtt egy nappal.
– Holnap délelőtt 10 órakor bibliaórát tartunk, este 19 órától pedig folytatódik a Felnőtt Ifjak (FIFA) önismereti sorozata, melynek témája: Akarat és érzelem – Tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket! (Lk 6,27b).
– Kedden, 17 órától konfirmációi oktatás a gyülekezeti teremben. Este 20.30-tól Apakör lesz a hittanteremben.
– Nagyszerdán 16.45 órakor a második csoport konfirmációi alkalma, 18 órától pedig a Böjti zenés sorozat záró alkalma.
– Nagycsütörtökön 18 órakor, Nagypénteken 10.30 órakor, este 18 órakor és Farkasréten 9 órakor tartunk istentiszteletet.
– Nagycsütörtökön 19 órától imaközösségi együttlét is lesz a gyülekezeti teremben.
– A nagypénteki 18 órakor kezdődő istentisztelet keretén belül pedig a MEVISZ Bárka passiójátékára kerül sor – mozgássérült fiatalokkal. Nagy szeretettel hívunk és várunk mindenkit erre az alkalomra is, és várjuk önkéntesek jelentkezését, akik szívesen segítenek az istentisztelet utáni szeretetvendégség megszervezésében, ahol lehetőség nyílik vendégeinkkel beszélgetni tea, sütemények és szendvicsek mellett, testvéri közösségben. A nagypénteki offertóriumokkal a Mevisz Bárka szolgálatát támogatjuk
– Húsvét ünnepén a vasárnapi rend szerint lesznek megtartva istentiszteleteink, a 10.30-as istentisztelettel párhuzamosan ua. gyermek-istentisztelet is lesz a gyülekezeti teremben. Húsvét másnapján 8 órakor, 10.30-kor és Farkasréten 9 órakor tartunk istentiszteletet.
3. Iratterjesztés
– A testvérek figyelmébe ajánljuk gyülekezeti Hírlevelünk (a héten postáztuk), az Evangélikus Élet és a Credo legfrissebb számát, valamint egyéb kiadványainkat.
4. Egyéb
– Idén is szeretnénk felhívni adózó testvéreink figyelmét a 2×1%-ra. Gondoljunk evangélikus egyházunkra és gyülekezetünk alapítványára! A technikai számokat elvihető szórólapon megtaláljuk szintén az iratterjesztési asztalon.
5. Offertórium
– Köszönetet mondunk a múlt vasárnapi, más gyülekezetek megsegítésére (GAS) gyűjtött offertóriumért, mely: Farkasréten 23.500,- Ft, Kelenföldön pedig 51.875,- Ft volt. A mai vasárnap gyülekezetünk céljaira gyűjtjük a perselypénzt. A jókedvű adakozót szereti az Isten! (2Kor 9,7)

A hét igéje: Ahogyan Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell az Emberfiának is felemeltetnie, hogy aki hisz, annak örök élete legyen őbenne. (Jn 3, 14–15)