Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2014. december 7. Hirdetés

2014. december 7. Ádvent 2. vasárnapja

1. Alkalmaink
– A mai családi ill. fél 11-es istentiszteletet követően jótékonysági ádventi vásárt tartunk a kisifi, nagyifi segítségével a szenior ifi szervezésében a gyülekezeti(!) teremben.
– Ma délután 15 órakor svéd nyelvű istentisztelet lesz
– Holnap délelőtt 10 órakor bibliaórát tartunk, ahol megnézzük a Pál apostolról szóló filmet. A bibliaórásokon kívül szeretettel várjuk az érdeklődőket a gyülekezeti terembe. Este 19 órától tartja a Férfi-klub (FÉK) következő összejövetelét ugyancsak a gyülekezeti teremben.
– Kedden 10 órakor Kismamakör, 17 órakor konfirmációi oktatás lesz.
– Szerdán 18 órakor A Királyok Királya jön címmel folytatódik az Ádventi sorozat a tanácsteremben, melyen Vető István cinkotai lelkész hirdeti Isten igéjét. Az ádventi készülődés közepette szakítsunk időt az elcsendesedésre!
– Csütörtökön 17 órakor folytatódik az EBBE sorozat. Áhítatot ezúttal Missura Tibor, előadást pedig D. Szabó Dániel tart. Az alkalom a tanácsteremben lesz.
– Pénteken este 19 órakor, a Középkör soron következő alkalmán vendégünk Dr. Szentiványi Ilona vallástörténész, unitárius lelkész Testet öltött istenek? címmel tart bevezető előadást az inkarnáció témájában. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!
– Szombaton fél 4-kor diakóniai megbeszélés lesz a gyülekezeti teremben, fél 5-kor az ádventi szeretetvendégségen pedig Makláry Ákos görögkatolikus pap lesz a vendégünk, aki Kik is valójában a görögkatolikusok? Ők hogyan várják a Karácsonyt? címmel tart előadást. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!
– Szintén szombaton, este 19 órától a Reményi kórus hangversenyére kerül sor
– Jövő vasárnap december 14-én 10(!) órakor ökumenikus templomszentelési hálaadó istentiszteletet tartunk a farkasréti templomban. A 20 éves jubileumi ünnepi alkalmon igét hirdet: dr. Fabiny Tamás püspök. Kérjük továbbá a testvéreket, hogy sós-édes süteménnyel járuljanak hozzá az ezt követő szeretetvendégséghez, amit előre köszönünk.
– Szintén jövő vasárnap Kelenföldön a 10.30-kor kezdődő istentisztelet igehirdetője Ittzés János nyugalmazott püspök lesz, aki ezen az alkalmon megkereszteli unokáját is.
– December 23-án 16 órakor a Kaláka együttes Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című koncertje lesz templomunkban.Az előadás ingyenes lesz,adományukat örömmel veszünk.
2. Egyéb
– Angyalfa gyűjtésről (szervező Magyar Testvéri Börtöntársaság). Várjuk ma estig a felajánlásokat a rászoruló gyermekeknek: társasjáték, könyv, tartós élelmiszer, csokoládé, szaloncukor, tisztálkodó szer. Leadható a mai istentiszteleteken az iratterjesztési asztalnál. Előre is köszönjük!
3. Iratterjesztés
– Az Evangélikus Élet legfrissebb számát, gyülekezeti Hírlevelünk ádventi-karácsonyi számát (elvivős!), 2015-ös naptárunkat (990,- Ft) és egyéb kiadványainkat, köztük az Újbuda templomait bemutató szép könyvet ajánljuk a testvérek figyelmébe.
4. Offertórium
– Köszönetet mondunk a múlt vasárnapi offertóriumért, mely Fréten 10.700,-Ft, a Bocskai úton 92.870,-Ft volt. A mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk. A jókedvű adakozót szereti és megáldja az Isten! (2Kor 9,7)

A hét igéje: Egyenesedjetek fel, és emeljétek fel a fejeteket, mert közeledik a megváltásotok. (Lk 21,28)