Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet - Hol vagyunk

2014. november 30. Hirdetés

2014. november 30. Ádvent 1. vasárnapja

Schulek Mátyás a Deák Téri Gimnázium nyugalmazott igazgatója, gyülekezetünk lelkésze és presbitere Ordass-díjban részesült. Szívből gratulálunk az elismeréshez és Isten áldását kérjük további életére és szolgálatára.

1. Temetés
– Az elmúlt héten kísértük utolsó földi útjára Polják Andrásné sz.: Hobel Mária (†87) testvérünket. (Megemlékezés 10.30-kor). Boldogok, akik az Úrban haltak meg!

2. Alkalmaink
– Holnap délelőtt 10 órakor bibliaórát tartunk, este 19 órától pedig folytatódik a Felnőtt Ifjak (FIFA) önismereti sorozata, melynek témája Szerep- és árnyékszemélyiségünk.
– Kedden 17 órakor konfirmációi oktatás, 18 órától presbitériumunk ülésezik a tanácsteremben, ahol az aktuális ügyeken felül a gyülekezeti óvoda megalapításáról is tanácskozni fogunk.
– Szerdán 18 órakor A Királyok Királya jön címmel kezdődik az Ádventi sorozat a tanácsteremben, melyen Szeker Éva rákoskeresztúri lelkész hirdeti Isten igéjét. Az ünnepekre való készülődés közepette szakítsunk időt az elcsendesedésre!
– Csütörtökön 18 órától nagyifit, 19 órától imaórát tartunk a gyülekezeti teremben
– Pénteken 17 órától a kisifjúság órája lesz a gyülekezeti teremben, este 18.30 órakor pedig az istentiszteleti felolvasók (IFA) tartják következő együttlétüket az irodában. Hívjuk és várjuk azon kedves testvéreinket, akik szívesen olvasnának igét vagy imádságot a decemberi 10.30-as istentiszteletek valamelyikén.
– Jövővasárnap családi istentiszteletet is tartunk 9.30-tól templomunkban
– Szintén jövő vasárnap lesz, immáron második alkalommal a jótékonysági ádventi vásár a kisifi, nagyifi segítségével a szenior ifi szervezésében a gyülekezeti(!) teremben
– Jövő vasárnap 15 órától svéd nyelvű istentisztelet is lesz
– December 14-én 10(!) órakor ökumenikus templomszentelési hálaadó istentiszteletet tartunk a farkasréti templomban. A 20 éves jubileumi ünnepi alkalmon igét hirdet: dr. Fabiny Tamás püspök.
– December 23-án 16 órakor a Kaláka együttes Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című koncertje lesz templomunkban. Az előadás ingyenes lesz, de adományukat örömmel veszünk.

3. Egyéb
– Angyalfa gyűjtésről (szervező Magyar Testvéri Börtöntársaság). Várjuk december 7-ig a felajánlásokat a rászoruló gyermekeknek: társasjáték, könyv, tartós élelmiszer, csokoládé, szaloncukor, tisztálkodó szer. Leadható a lelkészi hivatalban, ill. istentiszteleteken az iratterjesztési asztalnál. Előre is köszönjük!
– Egy testvérünk ajándékaként új hangszórók kerültek a templom falaira, ami reményünk szerint a hangosítás jobb érthetőségét segíti.

4. Iratterjesztés
– Az Evangélikus Élet legfrissebb számát, és egyéb kiadványainkat, köztük az Újbuda templomait bemutató szép könyvet ajánljuk a testvérek figyelmébe.
– Megjelent gyülekezetünk 2015-ös naptára 990 Ft-os áron vásárolható, szép ajándékul is szolgálhat családtagjaink, ismerőseink számára.
– A gyülekezeti Hírlevelünk ádventi-karácsonyi száma is megjelent, ezt most nem küldjük ki postán, kérjük mindenki vigye el az iratterjesztésből, vagy a lelkészi hivatalból.

5. Offertórium
– Köszönetet mondunk a múlt vasárnapi offertóriumért, mely Fréten 12.900,-Ft, a Bocskai úton 51.980,-Ft volt. A mai adományainkkal gyülekezetünket támogatjuk. A jókedvű adakozót szereti és megáldja az Isten! (2Kor 9,7)

A hét igéje: Királyod érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas. (Zak 9,9)